PANICĂ și TEROARE la Beirut. MESAJE MISTERIOASE care îngrozesc populația

PANICĂ și TEROARE la Beirut. MESAJE MISTERIOASE care îngrozesc populația

Mii de locuitori din Beirut au primit miercuri mesaje pe WhatsApp, avertizându-i că se află în mare primejdie deoarece locuiesc în apropierea unui depozit de arme ce ar aparține grupării Hezbollah

"Mesaj important, în apropierea casei dvs., a fost stabilit un site Hezbollah, continuați cu prudență", anunța mesajul misterios, însoțit de o imagine prin satelit care arată un sit în inima unei zone rezidențiale.

Site-ul este situat în cartierul Hadath din Beirut, în imediata vecinătate a spitalului St.George, a Moschei Imam Ali, a unei școli, a unui complex universitar și a Ambasadei spaniole, potrivit www.jpost.com

Raportul a dat vina pe Israel pentru trimiterea mesajului anonim care avertizează locuitorii că acest site a fost expus riscului de a exploda în orice moment. Site-ul identificat în mesajul WhatsApp a fost adăugat celor trei site-uri, dezvăluite săptămâna trecută de premierul israelian Benjamin Netanyahu la Adunarea Generală a Națiunilor Unite. 

Joia trecută, Netanyahu a acuzat Hezbollah „în mod deliberat , folosind oameni nevinovați , din Beirut , ca scuturi umane“

El a spus că grupul terorist libanez siit a folosind mai multe site - uri de lângă Aeroportul Internațional Rafik Hariri , în încercarea de a folosi rachete sol-sol cu care să lovească orașele israeliene. 

Locurile dezvăluite de Netanyahu au inclus un stadion de fotbal, unul adiacent la aeroport și altul lângă portul Ouzai. Libanul a negat afirmațiile israeliene despre fabricile de rachete Hezbollah. Ministrul de externe libanez Jebran Bassil i-a luat pe diplomații străini - inclusiv ambasadorii Rusiei, Iranului și a mai multor națiuni asiatice și africane – într-un tur al presupuselor site-uri în încercarea de a discredita acuzațiile. Statele Unite nu au trimis nici un diplomat la acest tur.  Netanyahu a acuzat Libanul de "minciună"  si a afirmat în fața celor 73 de diplomați pe care i-a dus în acel tur că  Hezbollah a eliminat toate dovezile existenței rachetelor înainte ca ambasadorii să sosească. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Hezbollah este minciuna comunității internaționale prin intermediul turului de propagandă fraudulos al ministrului libanez de externe, care a luat ambasadori la terenul de fotbal, dar a refuzat să-i ducă la unitatea de producție de rachete din apropiere", se arată într-o declarație emisă de Biroul Primului Ministru.

"Ambasadorii ar trebui să se întrebe de ce au așteptat trei zile înainte de a face turul. Hezbollah are întotdeauna grijă să curețe zona la locurile expuse. Este regretabil faptul că guvernul libanez sacrifică pacea cetățenilor săi pentru a acoperi Hezbollah, luând Libanul ostatic pentru agresiunea sa împotriva Israelului" a adăugat Netanyahu.