Greșeli în horoscoapele native cauzate de preluarea eronată a datei nașterii. Exemplu: Carol al II-lea. Despre referendum. Horoscop

Greșeli în horoscoapele native cauzate de preluarea eronată a datei nașterii. Exemplu: Carol al II-lea. Despre referendum. Horoscop

Horoscop Formulări de felul „pentru că Marte este în cuadratură cu Venus, veţi avea probleme în dragoste” nu sunt admise în codul astrologilor profesionişti, pentru că, în mod sigur, crează confuzia în rândul publicului că astrele determină, obligă la situaţii, evenimente sau sentimente, ceea ce este fals. „Astrele arată, nu obligă” este îndreptarul, vechi de mii de ani, al astrologilor, care sunt astrologi.

3 octombrie, miercuri

 

Horoscop Pe 3 octombrie s-au născut Louis Aragon, Serghei Esenin, Chubby Checker, Regele Carol al II-lea, Titus Munteanu, Mircea Drăgan, Ioan Groşan, Teodor Burada.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Horoscop În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii Dionisie Areopagitul şi Teoctist. Nimic în „kalendar”.

 

Horoscop Încă o zi cu aspecte complexe. Cinci cuadraturi, patru trine (trigoane) și două sextile. Nicio conjuncție, o singură opoziție. „Influenţele” nu sunt punctuale, concentrate într-o singură zi, ci privesc perioade mari de timp. Astrologia este holistică, trebuie judecat un horoscop în întregimea lui.

 

De fapt, marea astroloagă Elisabeth Tessier, spunea despre astrologul profesionist că: „...nu trebuie să se justifice...”, interpretând în faţa publicului aspectele, poziţiile, casele, configuraţiile, indicatorii. Formulări de felul „pentru că Marte este în cuadratură cu Venus, veţi avea probleme în dragoste” nu sunt admise în codul astrologilor profesionişti, pentru că, în mod sigur, crează confuzia în rândul publicului că astrele determină, obligă la situaţii, evenimente sau sentimente, ceea ce este fals. „Astrele arată, nu obligă” este îndreptarul, vechi de mii de ani, al astrologilor, care sunt astrologi.

 

Mărturisesc că şi amărâtul de subsemnat a făcut unele greşeli de acest fel, pentru că aşa cere publicul. Îmi cer, cu umilinţă, scuze!

 

Poate să ceară publicul orice, de fapt presa dă ce i se cere, adică minciuni, mizerii, crime şi sex – dar, un om care cunoaște, ştie într-adevăr, nu va face rabat la pasiunea lui, la astrologie. Pentru că astrologia este marea mea pasiune şi cred cu tărie că poate fi de folos oricui în ziua de astăzi, când incertitudinea este singura certitudine. Dacă este practicată cu competenţă, modestie, inteligenţă, lărgime de vederi, informare continuă şi nu transformată într-o afacere de făcut bani.

 

În ultimul timp, apropiindu-se Centenarul, sunt solicitat de unul și de altul. Persoane pe care nu pot să le refuz. Documentare la greu pe Familia Regală de la începutul secolului. O să fie ceva... foarte mare! Hush-hush, e secret important!

 

În Wikipedia, această sumă a mediocrității, se dă, de exemplu, ca dată a nașterii Regelui Carol al II-lea data de 15 octombrie 1893, locul Castelul Peleș. Dar regele s-a născut pe 3 octombrie 1893! Iată:

 

” 3/15 1893 

- S-a născut (la Sinaia) CAROL al II-lea (primul copil al regelui Ferdinand I şi al reginei Maria), rege al României (1930-1940); Carol al II-lea a părăsit România în septembrie 1940, a locuit un timp în Brazilia şi după 1947 s-a stabilit în Portugalia (m.4.IV.1953, la Lisabona) - (Rompres 13.II.2003). NOTĂ: La 13.II.2003 Guvernul României a organizat acţiunea de repatriere a osemintelor regelui Carol al II-lea, iar a doua zi, la 14.II.2003, acestea au fost reînhumate într-o capelă a Mânăstirii Curtea de Argeş (necropolă domnească) Sursă RADOR.”

 

Cei care au dat pe net data de 15 octombrie au greșit! Nu se poate aplica retroactiv schimbarea calendarului, care a avut loc la 1 aprilie 1919. Nefericiții care au dat data dublă habar nu aveau de calculul timpului, de timpul convențional, sau sideral, sau de ceea ce reprezintă data dublă. Dacă ar fi urmărit ziarele timpului ar fi vazut că data dublă a fost folosită cam trei luni de zile după aprilie, ca să obișnuiască populația. Dar prostiile prind repede și mor greu. S-a lansat o modă paradoxală a datării duble, poate se credeau mai intelectuali, așa. Și au datat dublu și evenimentele de înainte de 1 aprilie 1919!

 

Mai mult, am văzut pe net că toți așa-zișii astrologi și astroloage au înghițit data de 15 octombrie și au făcut horoscopul Regelui Carol al II-lea cu acea dată a nașterii. Care horoscop NU este al Regelui Carol al II-lea, ci al unei persoane oarecare născută cu aproape două săptămâni mai târziu decât Alteța Sa Regală. Dar l-au potrivit bine din vorbe, ce să zic... horoscop de rege, ce mai, chiar dacă nu era al lui.

 

Cam ăsta este nivelul astrologiei, aici și în lumea largă, între escrocherie și impostură. Îl știu, îl văd, am încercat să mă lupt, să corectez, să informez, am ținut cursuri de astrologie în anul 1990, mulți le-au urmărit, am fondat Asociația Astrologilor în anul 1991, apoi am ținut conferințe, am scris patru cărți dintre care de departe cea mai importantă este ”Enciclopedia Astrologiei” și am apărut cinci ani la tv, zi de zi. Am scris zeci de mii de articole. Dar, nu te poți bate cu o floretă de nobil, contra unei armate de topoare țărănești, cum bine zicea Regele, Dumnezeu să-l ierte!

 

Mai mult, oricine poate masacra astrologia, oricine se poate declara astrolog, poate scrie ce zodii sunt mai drăgăstoase, sau care se trezesc mai de dimineață. Bullshit pentru revistele glossy pentru femei, cum spunea un astrolg brazilian. Cute, but wrooong! Nu este nici adevărat, nu este nici astrologie.

 

Acum ce să zic, are și prostia asta drăguță farmecul ei! Dacă nu ar fi acest nivel submediocru de naivitate astrologică, ce s-ar întâmpla cu marea masă, cu majoritatea? Bună întrebare!

 

Majoritatea greșește întotdeauna! Apoi tot majoritatea spune că ”mergem pe un drum greșit!”. Dar acest drum greșit nu este tot opera majorității, nu a ales ea drumul, prin vot? Iată, mai sunt câteva zile până la un examen major al sănătății mentale a românilor, după cum bine spunea domnul Dan Andronic, într-un editorial. Dar, calculul hârtiei arată că majoritatea alegătorilor listați NU vor vota în favoarea schimbării Constituției. Sondajele arată că foarte mulți, aproape jumătate, nu se vor prezenta la vot, iar cam zece la sută vor vota împotrivă.

 

Am discutat, cu inima strânsă, cu tinerii mei fini, nepoți, rude - tineri răspândiți de-a lungul și de-a latul globului. Să fie peste o sută de persoane. Cu inima strânsă, pentru că rudele mele locuiesc în țări libertine, cu o morală foarte largă, de fapt fără morală, cu obiceiuri sexuale amintind de comuna primitivă.

 

Dar, mi-a crescut inima! Toți, dar toți, o să voteze pentru schimbarea Constituției! ”Nanule, la serviciu sunt olandez, acasă sunt român, în casa mea este o părticică din România!” Cam ăsta a fost tonul general. Mă tem că românii mei de pretutindeni sunt mai buni români decât cei rămași în țară. Țara nu se duce cu praful de pe bocanci, spunea un proverb vechi. Are dreptate, țara se poartă în inimă!

 

Vedeți, domniile voastre, eu din pustnicia mea, văd mai bine, fără bruiajul televiziunilor și al Facebook. Plebiscitul, sau referendumul, cum vreți să-i spuneți, este un punct de inflexiune, este mult mai important decât pare. Este punctul în care România mai poate să fie oprită, ca să nu se prăbușească de tot, s-o ia la vale cu viteză în prăpastia globalizării săpată de Soros și alții ca el. În istoria noastră au fost mereu niște viteji care, în vremuri de război, atacau inamicii în cămăși urlând ca lupii: pe aici NU se trece!  Dar ce te faci când în vreme de pace vin niște domni occidentali, zâmbind, părând onorabili și bine intenționați și ne spun că suntem primitivi și înapoiați și că trebuie să ne schimbăm mentalitatea, că este în interesul nostru? Bună întrebare!  

 

Tare m-aș bucura, dacă majoritatea s-ar duce la vot! Che sera, sera!  Faptul că recunosc viitorul când îl văd, nu m-a făcut nici mai fericit, nici mai optimist, dar există mereu speranța, ea nu moare niciodată, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

☼      ♂      ♀

 

BERBEC  Da, este ziua în care ești pe caii cei mari. Dacă ai un obstacol de trecut, concentrează-te, stelele își fac partea lor, te favorizează. Pe toate planurile ai noroc bun, vo statistic vorbind! Noi situaţii şi proiecte apar astăzi şi sunt de genul care solicită atenţia ta imediată. Ziua este dinamică şi densă, de aceea nici nu ştii cînd va trece. O veste bună de departe şi o dezamăgire minoră. Toată ziua, dar mai ales la prânz şi pe seară - atenţie sporită la cheltuieli şi la promisiunile făcute. Eşti înclinat emoţional să faci cheltuieli foarte mari (gândeşte-te de două ori înainte de a băga mîna în buzunar). Pe total, o zi echilibrată!

 

TAUR  Conjunctura astrologică te avantajează în folosirea iscusită a unor vești sau informații. Atenție la presă și la rețelele de socializare, poți avea unele date importante. Nu le pierde! Gama informaţiilor vehiculate este foarte mare: de la simpla bârfă de alcov, până la importante şi confidenţiale date economice şi politice. Depinde de tine, (liberul arbitru funcţionează întotdeauna) ca să sortezi datele şi să le foloseşti la momentul oportun. Sigur, ca să se petreacă aceste lucruri, trebuie să ai un program aglomerat de muncă, de investigaţie; poate şi întâlniri, care, după cum arată poziţiile lui Mercur şi Marte, sunt mai dese în a doua parte zilei. Astăzi chiar ai ce face!

 

GEMENI  Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important și mai ales ce este în legătură cu planurile tale de viitor. În domeniul financiar, totuși, stelele te avantajează cât e necesar. Trebuie să ţii seama de sfatul dezinteresat al stelelor care, totuşi, parţial, favorizează propria ta zodie şi ocupă-te mai mult de propriile interese. Cruţă-te de eforturi mari. După excesul de comunicare speculativă, din zilele trecute, te retragi treptat astăzi în poziţia defensivă confortabilă a lipsei verbului. Poate pentru că eşti martor la unele evenimente mai puţin plăcute pe care nu poţi să le controlezi. Dragostea este mediocru aspectată, cu un aspect mai puţin favorabil. Păstrează-ţi astăzi calmul şi zâmbeşte!

 

RAC  Luna din zodie te avantajează în domeniul sentimental și îți ascute intuiția, dar nu este de nicio utilitate în relațiile cu autoritățile publice. Mai pe seară, o cină plăcută, cu vorbe bune! Dimineaţa poţi întâlni o oarecare opoziţie într-o problemă, aproape sigur fiind vorba, sau în legătură cu autoriăţile, domeniul public, în general. Nu reacţiona imediat, pentru că situaţia se poate rezolva de la sine. După cum se spune, “sau moare măgarul, sau pierde samarul”! Utilizează orele de lumină naturală pentru activităţile curente şi nu, dar, nu te deplasa, după căderea întunericului. Te găseşti, pe seară, într-o colectivitate favorabilă care îţi aprobă ideile. Călătoriile nu sunt bine aspectate. Stelele arată, totuşi, un drum, dar este lăsat la latitudinea ta. Probabil că o să amâni. Întotdeauna, în viaţă, suntem între Destin şi Liberul Arbitru.

 

LEU  O zi în întregime favorabilă. Poți să faci orice, în limitele regulamentului de la serviciu şi a legii! Anturajul te ascultă și îți place mult să faci pe șeful! Seară plăcută, culturală. Ziua de astăzi prezintă un prilej benefic şi chiar profitabil.  Cu toate că este întârziat de Saturn, nu este un prilej de scăpat!  O nouă idee de afacere, o propunere interesantă, sau o nouă relaţie! Din toate poţi să profiţi cu ceva. Ca aspect emoţional, simţi nevoie unei perspective din care să analizezi realizările şi lipsurile din ultimul timp, cât mai ales, raporturile cu anturajul tău profesional, raporturi care nu te încântă prea mult. Oare sunt, toate, problemele tale? Nu cumva te-ai încărcat, la serviciu şi acasă, cu sarcini, cu datorii care nu sunt ale tale?

 

FECIOARĂ Dimineața este obositoare, chiar dacă ești, sau nu, la serviciu. Mai pe seară poți avea o surpriză, plăcută, sau nu, după starea ta de spirit, adică după cum ți se pare că este întâmplarea! Eşti pus in fata unei decizii. Daca ai fi bancher aş zice că este portofoliul de credite, dacă ai fi politician ar fi o noua strategie de imagine, daca ai fi un tycoon al mediei ti-aş spune ca este vorba de grila de programe. Dacă eşti ca mine, adică un om modest și cinstit, atunci poate că te gândeşti la ce să renunţi în cursa pentru supravieţuire. Atentie! Decizia ta contine un ghimpe şi nu este unul de... trandafir.  Analizeaza cu atentie.

 

BALANŢĂ Ai oarecare nesiguranță şi reţinere, astăzi, neașteptate și nerecomandabile. Poţi să treci repede peste starea aceasta, poate este ziua ta de naştere şi trebuie să sărbătoreşti cu bucurie! Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Nu da curs invitaţiei ci spune că eşti ocupat şi reprogrameză, sau invită-i la propria zi de naştere!  După amiază ai, totuşi, de rezolvat ceva. Pe plan emoţional, în amor, tăcerea este mai importantă, uneori, decât un discurs elocvent. O zi obositoare pe total, dar până la urmă plăcută. Nu ai ce să-ţi reproşezi! Seară deosebită în compania celor dragi, poate, este ziua ta de naştere!

 

SCORPION Veștile neplăcute intră pe fereastră, spune o vorbă din Orient. Analizează cu atenție, probabil că nu te interesează, pentru că nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi. pur şi simplu eşti obligat de activitatea zilnică. Astăzi programul prestabilit poate suferi modificări neaşteptate. Nu este nimic, însă, negativ. Trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să dai dovadă de umor la unele informaţii mai ciudate pe care poţi să le primeşti. Mai ai răbdare şi nu forţa finalizarea unei situaţii, ci justifică întârzierea cu un zâmbet şi o ridicare din umeri : „C’est la vie, c’est la guerre”, adică traducerea în țara lui Caragiale: „asta-i via, asta-i gara”! Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt bine aspectate.

 

SĂGETĂTOR O zi plăcută, cum nu ai mai avut de mult, dar trebuie să vrei și tu să fie așa. Lasă reţinerea și laudă-i pe cei dragi, concentrează-te cu entuziasm și optimism pe ceea ce ai de făcut. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv, dacă chiar vrei să te simţi bine. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează. Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promovează-ţi cu curaj interesele de astăzi, de acum. Anumite informaţii şi zvonuri te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe fructe şi lămâi, sau fructe şi legume care conţin vitamina „C”. Atenţie, însă, numai dacă nu ai probleme cu aciditatea gastrică.

 

CAPRICORN Trebuie să eviți excesele, exagerările, de orice fel, și să nu-ți iei niciun risc. Mai ales dacă ești în cautare de mai mulţi bani, de o nouă poziţie sau situaţie, trebuie să fii precaut!  Astăzi ai o zi cam monotonă şi de aceea lipsită de nerv. Ziua este, totusi, densă pentru că trebuie să pui cap la cap nişte date, informaţii, zvonuri care nu par a avea legătură, dar pentru tine înseamnă ceva.  Astăzi este o zi de asteptare si relaxare.  Ai, în sfîrşit, feed back-ul acţiunilor tale din ultimul timp, răspunsurile pe care le aşteptai din domeniul relaţiilor de afaceri si sociale şi al interacţiunilor dintre diferiţi oameni cu care ai comunicat în ultimul timp. Mănâncă raţional, la ore potrivite, respectă-ţi stomacul şi el te va servi cât va putea.

 

VĂRSĂTOR Poţi să ai parte de multă înțelegere și căldură sufletească din partea celor dragi. Treci printr-o perioadă mai dificilă și solidaritatea anturajului este ca un balsam pentru sufletul tău. Dragostea este pozitiv influenţată, la fel şi charisma proprie a nativilor din zodie, profita de favorile stelelor, dar fără să exagerezi. O zi favorabilă pe care o poţi petrece cu cei dragi. Timpul trece repede, aşa că nu ezita să le spui cât de mult ţii la ei! Dacă porneşti de la premiza că fiecare poate fi motivat în felul lui, ziua de astăzi este căluza ta în găsirea unor răspunsuri, soluţii şi explicaţii. Ceea ce ţi se comunică gaseşte noi rezonanţe şi noi interpretări. Este timpul să asculţi oamenii cu atenţie şi în tăcere, îmbiindu-i la vorbă şi destăinuiri.

 

PEŞTI  Astăzi nu ai șanse foarte mari, nu te stresa, mâine este o nouă zi în care poți avea mai mult noroc. Însă, o parte dintre Peştii insistenţi pot duce la liman situațiile critice, statistic vorbind.  O zi cam dubioasă, supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Evită discuţiile în contradictoriu, învinuirile sau explicaţiile şi deciziile privind sfera socială, relaţiile cu prietenii.  Problemele personale nu sunt astăzi bine aspectate, fii atent! Nu aborda subiecte controversate, mai ales cu cei dragi. Astăzi nu te grăbi, nu te enerva, nu lua decizii importante. Zîmbeşte, nu vorbi mult, ascultă şi lucrurile, poate, se vor aranja de la sine.

 

 

horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscoă horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop horoscop