GRAV ATENTAT TERORIST. Cel puțin 13 persoane și-au PIERDUT VIAȚA. BREAKING NEWS

GRAV ATENTAT TERORIST. Cel puțin 13 persoane și-au PIERDUT VIAȚA. BREAKING NEWS

În timpul unui miting electoral, a avut loc un atentat sinucigaș. În urma exploziei, cel puţin 13 oameni au fost ucişi şi alţi peste 20. Incidentul s-a produs în estul Afganistanului, cu numai câteva săptămâni înainte de alegerile legislative din această ţară, informează AFP şi DPA.

Încărcătura exploziva a atacatorului a fost declanșată printre participanţii la o reuniune organizată de candidatul Abdul Nasir Mohammand în provincia estică Nangarhar, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului acestei provincii, Ataullah Khogyani. Unii dintre răniţi se află într-o stare critică, a adăugat acesta înainte ca numărul morţilor să crească de la 7, cât a fost anunţat iniţial, la 13.

Vinerea trecută, în Afganistan, campania pentru alegerile legislative din 20 octombrie a demarat într-un climat de temeri şi îndoieli. Scrutinul, amânat multă vreme, ar fi trebuit să aibă loc iniţial în urmă cu trei ani.

În atacuri, au fost deja uciși 5 candidați, potrivit Comisiei Electorale Independente, iar violenţele s-ar putea intensifica şi mai mult în ziua votului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Combatanţi talibani şi gruparea Stat Islamic (SI) au declarat că intenţionează să perturbe derularea scrutinului.