Un lider #REZIST dezvăluie câţi bani a primit de la românii din străinătate

Un lider #REZIST dezvăluie câţi bani a primit de la românii din străinătate

Unul dintre cei mai vocali lideri ai mişcării #rezist, Cristian Dide (foto), a fost chemat, ieri, în faţa procurorilor DIICOT, în dosarul protestului din data de 10 august, deschis în urma unei plângeri depuse de Jandarmeria Română. La intrare, Cristian Dide a vorbit cu subiect şi predicat despre finanţarea din străinătate a protestului şi despre acuzaţia de „lovitură de stat”.

„În primul rând, tr ebuie să eliminăm ac easta de zinformare cum că pe 10 a fost o lovitură de stat pentru că noi am inf ormat Primăria cu pri vire la protest(...). Nu s e po ate spune că Primăria nu a ştiut şi că nu au fost per soane c are să îşi asume. Noi ne-am asumat tot timpul. Cât despre finanţare, am mai spus-o şi o mai spun: românii din Diaspora, în majoritate, sunt sponsori şi donatori pentru astfel de acţiuni”, a declarat Cristian Dide.

Întrebat pe ce se duc banii românilor din străinătate care susţin acţiunile #rezist, protestatarul a răspuns:

„Cei mai mulţi bani se duc pe avocaţi, impotriva amenzilor pe care Jandarmeria ni le aplică de doi ani. Şaiz eci la sută din b anii or ganizatiei pe c are o c onduc eu, Evoluţie în instituţie, se duc pe acţiuni juridice împotriva amenzilor. M i s e p are un fiasco ce se întamplă în media, cu aceste fumig ene că a fost o lovitură de stat. (...) Cât despre întrebarea dumneavoastră, câţi bani intră în organizaţia mea, urmează să fac publice extrasele de cont. (...) Anul trecut au intrat în jur de 20.000 de euro; anul acesta, pana acum, în jur de 25.000 de euro”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Precizările vin după c e mai mult e publicaţii au tr ansmis că pr otestul românilor din Diaspor a din dat a de 10 august, în timpul căruia au avut loc ciocniri violent e între o p arte dintre protestatari şi forţele de ordine, a fost finanţat din străinătate. În urma protestului, două do sare au f ost deschise: unul viz ează int ervenţia în f orţă a j andarmilor, aflat în instrumentare la P archetul General, iar al doile a c a urmar e a unei plângeri făcută de J andarmerie, care susţine că acţiunea a fost îndr eptată împotri va or dinii c onstituţionale.