NATO: PROPUNEREA care poate DECLANȘA un CONFLICT major. Rusia AMENINȚĂ cu măsuri de APĂRARE

NATO: PROPUNEREA care poate DECLANȘA un CONFLICT major. Rusia AMENINȚĂ cu măsuri de APĂRARE

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a arătat, în cadrul reuniunii Comitetului militar al Alianței Nord-Atlantice, de la Varșovia, că îmbunătățirea de apărare a NATO a flancului estic rămâne o provocare importantă.

„Am concluzionat în cadrul Alianţei că descurajarea şi apărarea necesită nu doar consolidarea forţelor, ci înseamnă şi faptul de a le avea pe teren”, a declarat Blaszczak, potrivit Agerpres

Ministrul polonez a declarat că o prezență crescută ar „spori credibilitatea și eficiența misiunii NATO de descurajare și de apărare, fiind parte integrantă a acesteia”, adăugând că „suntem încântați că aliatul nostru american a început să reflecteze asupra scopului și eventualei naturi a unei astfel de prezențe în Polonia”.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că amplasarea unei baze militare în Polonia ar duce la creșterea nivelului de securitate în zonă. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Răspunsul Moscovei a venit prin vocea adjunctului ministrului de externe, Aleksandr Grușko, care a spus că Rusia ar fi obligată să ia măsuri suplimentare de prevenire pentru securitatea Federației Ruse.