REVOLTĂ împotriva lui Merkel. „Autoritatea cancelarei este DISTRUSĂ!”

REVOLTĂ împotriva lui Merkel. „Autoritatea cancelarei este DISTRUSĂ!”

Unul dintre cei mai fideli și apropiați colaboratori ai lui Merkel, Volker Kauder, nu a mai fost învestit ca șef al grupului CDU-CSU din Bundestag.

În pofida tuturor așteptărilor, deputații democrat creștini și social creștii l-au preferat în locul pupilului lui Merkel pe Ralph Brinkhaus, deputat de Renania de Nord-Westfalia, care a câștigat cu 125 de voturi la 112.

Kauder se afla în fruntea alianței lui Merkel din 2005, de când aceasta a fost aleasă cancelar, rămânând omul de încredere al acesteia și bucurându-se de o autoritate incontestabilă în rândul parlamentarilor CDU-CSU.

„Este o revoltă împotriva lui Merkel”, a scris pe Twitter Thomas Opperman, vicepreședinte al Bundestagului și membru al Partidului Social Democrat (PSD), aliat cu Merkel la guvernare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Autoritatea cancelarei în propriul grup este distrusă”, a scris și Alexander Graf Lambsdorff, vicepreședinte al grupului liberal-democrat.

„Felicitări colegilor noștri conservatori. Un pas în direcția cea bună. Trebuie să urmeze Merkel”, a salutat evenimentul Alice Weidel, co-președintă a grupului AfD din Bundestag. AfD este principalul partid german de opoziție, eurosceptic și anti-imigrație.