Nadia Comăneci caut viitorii campioni ai României

Nadia Comăneci caut viitorii campioni ai României

Cea mai mare gimnastă din istorie va participa mâine și duminică la un eveniment ai căror protagoniști vor fi copiii. Cei mici sunt invitați să-și testeze caltățile sportive sub supravegherea specialiștilor.

Nadia Comăneci promovează mișcarea și sportul, în cadrul unui e veniment ce se va desfășura sâmbătă și duminică, în Parcul Sebastian din Capitală.

Fundația care poartă numele celei mai mari gimnaste din istorie lansează în această toamnă proiectul „Nadia Sports Experience - Experience – Pașaport pentru sport în sectorul 5”. Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani sunt așteptați între orele 10.00 și 14.00 să-și descopere calitățile sportive și să facă mișcare. Vor fi urmăriți de antrenori specializați în 10 diverse ramuri sporti ve: gimnastică artistică, aerobica și ritmică, handbal, volei, atletism, rugby, lupte greco-romane s au judo . Vor fi prezenți reprezentanți de la Clubul Școlar Sportiv Steaua, Clubul Sportiv UNEFS, Clubul de Tenis de Masă Stirom și Clubul Sportiv Școlar Nr.1.

„Activitatea fizică ajută la școală”

Ne puteți urmări și pe Google News

Copiii participanți primesc un „Pașaport pentru sport ” și pentru fiecare disciplină sportivă testată vor lua o ștampilă în acest pașaport. La acumularea a cinci ștampile, vor fi răsplătiți cu diverse premii. Nadia Comăneci a vorbit pentru „E venimentul zilei” despre scopul acestui eveniment și despre importanța atragerii celor mici către sport. „Prin sport și mișcare copiii pot deveni oameni sănătoși, cu un psihic solid. Studiile arată că activitatea fizică îi ajută pe cei mici să fie atenți la ceea ce fac la școală. Îi ajută să se concentreze și să se autodisciplineze și intelectual. Eu mă bucur că reușesc să fac un proiect asemănător festivalului pe care îl organizez în fiecare an la Oklahoma. Este foarte important ca sportul românesc să aibă o b ază de s elecție cât mai mare. P entru că de aici pleacă viitorii  campioni”, a afirmat „Zeița de la Montreal”.

Burse pentru 10 copii

La finalul celor două zile de activitate sportivă, Fundația „Nadia  omăneci”  va oferi burse de câte 1.200 de euro anual, pentru 10 c opii. Altf el, fosta mar e gimnastă va participa, azi, la proiectul „100 de chipuri românești”.

Fotograful Radu Chindriș, cel care a recondiționat aparate vechi de un secol, va realiza o sesiune foto cu Nadia. Până acum, la acest eveniment au mai participat Simona Halep , Gheorghe Hagi, Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei, Mihai Leu sau Helmuth Duckadam.

 

De peste două decenii pun SUA în mișcare

În urmă cu 25 de ani, Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din istorie, și soțul ei, Bart Conner, fost gimnast important al SUA, au organizat prima ediție a festivalului The „Bart&Nadia Sport Experience sportiv”, care astăzi a devenit un „musai” pentru americani. Fiecare ediție a evenimentului dedicat numeroaselor ramuri sportive olimpice și paralimpice a numărat la start mii de participanți. Pe lângă gimanstică, festivalul care se organizează în „Cox Arena” din Oklahoma City are la bază și alte discipline sportive, precum: tenis, judo, fitness, softball, baschet, baseball etc. În ateliere din cadrul festivalului se regăsesc instructori de sport, care urmăresc copiii în timpul unor exerciții, iar în funcție de rezultate, antrenorii i-au îndrumat pe micuți către cele mai potrivite ramuri sportive.