Un mare lider european, între SENTIMENTE europene și CONFIDENȚE despre alcoolism

Un mare lider european, între SENTIMENTE europene și CONFIDENȚE despre alcoolism

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a revenit discuțiile despre afirmațiile vehiculate în spațiul public, potrivit cărora, el s-ar confrunta cu o problemă legată de consumul de alcool.

Realizatorul unui interviu, difuzat zilele trecute la postul elvețian de televiziune RTS, i-a spus lui Juncker, pe parcursul unei discuții, care a avut loc într-o atmosferă jovială, presărată cu umor, că este un „politician căruia îi place să bea și să fumeze”. Răspunsul oficialului a fost că nu fumează, iar de băut, preferă apa.

Juncker a mai declarat că atacurile despre problemele cu alcoolul l-au rănit la început, apoi l-au deranjat, iar în prezent, acest subiect nu-l mai interesează. Liderul european l-a întrerupt de nenumărate ori pe relizator , atunci când acesta îl numea politician, și îl corecta, spunând că el este om politic.

Juncker a fost suspectat că ar avea probleme cu alcoolul după ce, în presa din întreaga Europă, au apărut imagini cu el sprijinindu-se de mai mulți oficiali europeni. Comisia a reacționat la acel moment și a transmis că liderul european suferă de hernie, problemă de sănătate care îi justifică greutatea de a se deplasa.