Management teatral tranșat în instanță. Directorul Teatrului German din Timișoara poate participa singur la concursul de management

Management teatral tranșat în instanță. Directorul Teatrului German din Timișoara poate participa singur la concursul de management

Fostul director al Teatrului German de Stat Timișoara a câștigat procesul cu Primăria Timișoara, prin care a contestat revocarea din funcție. Curtea de Apel Timișoara a respins, joi, recursul Primăriei Timișoara în procesul cu Lucian Vărșăndan, fostul manager al Teatrului German de Stat din Timișoara. Acesta a fost înlăturat din funcție după ce autoritățile au refuzat să-i analizeze proiectul de management pentru următorii cinci ani, pe motiv că nu ar fi avut studii de specialitate.

Vărșăndan a avut două mandate de manager, al doilea încheindu-se în octombrie anul trecut. În primăvară, conform procesurii, activitatea acestuia a fost evaluată, el obâinând nota 9,88, ceea ce, conform legii, îi permitea să se prezinte singur la concursul pentru un nou mandat.

Șefa de la Resurse Umane din primărie a refuzat analiza dosarului motivând că Lucian Vărșăndan „nu are studii pentru un post de conducere”.

După ce s-a ajuns în instanță, Tribunalul Timiş a dispus anularea HCL nr. 29/30 ianuarie 2018, prin care se aproba regulamentul de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management pentru teatrul german, obligând totodată primăria să continue procedura administrativă de analiză a noului proiect de management depus de Lucian Vărşăndan. Totodată, tribunalul obliga primăria, prin primar, la repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului prin publicarea hotărârii într-un ziar de largă circulaţie şi, timp de 15 zile, pe pagina principală a site-ului primăriei, la rămânerea definitivă a acesteia. Administrația publică a făcut recurs, însă l-a pierdut, prin două hotărâri, din 12 septembrie 2018 şi 13 septembrie, la Curtea de Apel Timişoara.  

Ne puteți urmări și pe Google News