Milionar timişorean, plângere penală împotriva DNA

Milionar timişorean, plângere penală împotriva DNA

Milionarul Neculai Miron, om de afaceri timişorean condamnat anul trecut la 2 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul devalizării Patrimoniului CNSLR Frăţia alături de Liviu Luca, a venit ieri la sediul Parchetului General, unde a depus o plângere penală privind abuzurile procurorilor DNA.

Neculai Miron, care are drept de rezidenţă în Italia, a reuşit să scape de închisoare, după ce a prezentat autorităţilor de la Roma suficiente argumente pentru a executa pedeapsa acolo, cu suspendare.

„În momentul în care a fost ridicat de carabinieri în vederea extrădării, avocaţii săi au depus o contestaţie şi au solicitat ca pedeapsa să fie executată în Italia. Judecătorii au constatat că timişoreanul nu a mai avut probleme cu legea penală, că prejudiciul a fost acoperit, ca infracţiunile reţinute de procurorii DNA nici nu se regăsesc în legislaţia penală din Italia, astfel că verdictul a fost pozitiv”, a declarat o sursă din anturajul lui Miron, citată de presa locală. Omul de afaceri este cunoscut ca un apropiat al lui Sorin Grindeanu şi al PSD Timiş.

 

Ne puteți urmări și pe Google News