Lovitură GREA pentru România! Anunțul vine de la Bruxelles. Se va discuta subiectul în plenul Parlamentului European

Lovitură GREA pentru România! Anunțul vine de la Bruxelles. Se va discuta subiectul în plenul Parlamentului European

Violențele de la protestul care a avut loc pe 10 august în România vor fi subiect de dezbatere pentru Parlamentul European, la solicitarea Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din PE, care a cerut o dezbatere despre „statul de drept în România”.

Dezbaterea va avea în plenul Parlamentului European loc la începutul lunii octombrie, potrivit Agerpres.ro.

Decizia de a organiza o dezbatere pe acest subiect a fost luată la Conferinţa Preşedinţilor, din care fac parte liderii grupurilor politice din Parlamentul European

„Folosirea violenţei de către forţele de ordine române împotriva protestatarilor paşnici este inacceptabilă”, a preciat preşedintele Grupul Verzilor/ALE din PE, Philippe Lamberts, pentru Agerpres.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem alături de toţi românii în lupta împotriva corupţiei", a mai spus acesta, subliniind că grupul politic pe care îl conduce „crede cu tărie în dreptul la libertatea discursului şi de adunare paşnică şi în lupta împotriva corupţiei, şi de aceea am solicitat o dezbatere privind statul de drept în România”.

"Membrii Parlamentului European trebuie să arate că sunt de partea poporului român şi că apără valorile europene precum democraţia, statul de drept şi dreptul la libertatea discursului", a mai spus Lamberts.