ȘTIRE-BOMBĂ! O româncă a fost nominalizată pentru funcția de MINISTRU al Sporturilor în GUVERNUL francez.

ȘTIRE-BOMBĂ! O româncă a fost nominalizată pentru funcția de MINISTRU al Sporturilor în GUVERNUL francez.

Marți, Roxana Mărăcineanu, campioana mondială la 200 metri spate din 1998 şi vicecampioană olimpică din 2000, a fost numită ministru al Sporturilor în Guvernul francez, în locul Laurei Flessel.

Ministrul sportului din Franţa, Laura Flessel, a anunţat marţi că a demisionat din funcţie ‘din motive personale’, relatează AFP.

„După 16 luni în fruntea Ministerului Sportului, am luat decizia să plec din guvern din motive personale”, a afirmat Laura Flessel într-un comunicat.

Roxana Mărăcineanu s-a născut la 7 mai 1975, la Bucureşti, iar în anul 1984 a emigrat în Franţa. În 1998, la Perth, Roxana Mărăcineanu a devenit prima sportivă din Franţa care a cucerit tilul mondial la nataţie. În 2000, ea a ocupat locul al doilea în proba de 200 metri spate la JO de la Sydney, fiind întrecută de Diana Mocanu, scrie stirileprotv.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând cu anul 2004, când s-a retras din activitatea sportivă, Roxana Mărăcineanu a fost consultant la posturi TV şi a îmbrăţişat şi o carieră politică, fiind consilier regional în Île de France (regiunea Parisului). Ea este căsătorită cu jurnalistul Franck Ballanger.