Halep urăște US Open

Halep urăște US Open

După înfrângerea neașteptată din primul tur de la Flushing Meadows, românca a declarat că turneul major de la New York nu se numără printre favoritele sale.

Ultimul turneu de Mare Șlem al sezonului parcă nici nu a existat pentru cea mai bună jucătoare a lumii. Deși s-a bucurat de o atenție sporită înaintea debutului pe „hard”-ul de la Flushing Meadows, din partea americanilor, Simona Halep și-a trezit rapid fanii odată cu rezultatul meciului de debut.

Constănțeanca a cedat surprinzător în fața lui Kaia Kenepi (locul 44/Estonia), scor 2-6, 4-6, chiar în runda inaugurală. În urma acestei victorii, Kanepi a luat-o și peste picior pe Halep: „De ce au încurajat-o atât de mult? Pentru că, probabil, era mai slabă”, a spus tenismena din Estonia, cu referire la susţinerea pe care publicul i-a arătat-o sportivei noastre.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Eliminare cu repetiție

Pentru Halep a însemnat a doua eliminare succesivă la US Open în primul tur, după cea suferită în fața Mariei Sharapova. Totuși, românca s-a aflat la ora adevărului, și a mărturisit că US Open nu se numără printre turneele dragi ei. „Nu am jucat niciodată cel mai bun tenis aici, chiar dacă am ajuns în sferturi sau semifinale”, a reacționat Halep, după meci, potrivit site-ului WTA. Înfrângerea de luni a inclus-o pe româncă în Top atipic, al marilor jucătoare, triumfătoare în competiții de Mare Șlem, care au cedat în că din primul tur, într-un turneu major, în era Open: Virginia Ruzici, Steffi Graf, Martina Hingis (de două ori) și Angelique Kerber (actualul număr 4 mondial).

 

Riscă o amendă amețitoare

Revenind la meciul de luni, Simona Halep a oferit și un episod controversat. Asemenea unui rock-star care își distruge chitara dând cu ea de scenă, „Simo” și-a făcut țăndări racheta, fiind vizibil deranjată de evoluția ei de pe teren. Nu nici prima și nici ultima jucătoare care procedează astfel în timpul unui joc oficial, dar organizatorii de la US Open nu vor trece cu vederea peste acest caz. Halep riscă o amendă cu patru zerouri. O astfel de ieșire este sancționată, de regulă, cu sume cuprinse între 5.000 și 30.000 de euro.