PRĂPASTIA dintre Italia și UE se adâncește: „Europa este o MIZERIE”

PRĂPASTIA dintre Italia și UE se adâncește: „Europa este o MIZERIE”

Părăsit de Uniunea Europeană exact când are mai mare nevoie, guvernul din Italia își continuă salva de atacuri la adresa Bruxelles-ului.

„Europa a demonstrat încă o dată că este o mizerie fără pereche care nu merită banii noștri”, a declarat ministrul de Interne al Italiei, vicepremier și liderul formațiuniii naționaliste Liga, Matteo Salvini, adresându-se susținătorilor săi cu ocazia unui miting în orășelul Pinzolo, în nordul Alpilor Italieni.

Sâmbătă, Italia a început debarcarea celor 150 de imigranți de pe vasul de salvare al Pazei de Coastă, „Diciotti”, care este ancorat de cinci zile în portul Catania din Sicilia.

Imigranții, în majoritate din Eritreea și Somalia, așteaptă la bord de luni, din cauză că guvernul a refuzat să le permită să coboare până ce statele membre UE nu au acceptat să îi preia pe unii dintre ei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Salvini a declarat că Albania s-a oferit să primească 20 de imigranți și Irlanda 20-25, restul urmând să fie găzduiți de Biserica Catolică italiană cu „costuri zero” pentru plătitorul de taxe italian.

„Biserica și-a deschis inima și portofelul”, a spus Salvini.

În ceea ce privește Albania, aceasta are relații foarte apropiate cu Italia. Mulți albanezi vorbesc italiana și sunt recunoscători că Italia și-a deschis granițele pentru un val mare de imigranți albanezi care și-au părăsit țara imediat după căderea comunismului.

O întâlnire importantă la nivel de reprezentanți diplomatici, care a avut loc vineri și la care au participat 12 țări membre UE, cele aflate în prima linie în fața imigrației, nu a reușit să producă o soluție imediată pentru imigranții de la bordul lui Diciotti. Nici o țară nu a dorit să preia refugiații.

„Uniunea Europeană a decis să întoarcă încă o dată spatele Italiei”, a scris celălalt vicepremier italian, Luigi Di Maio, liderul formațiunii anti-sistem Mișcarea 5 Stele.

„Își doresc cei 20 de milioane de euro plătiți de cetățenii italieni? Atunci să demonstreze că se ocupă de o problemă pe care nu o mai putem rezolva singuri. Frontierele Italiei sunt frontierele UE.”

Tot vineri, Comisia Europeană a anunțat că nu se va pleca în fața unor amenințări ca acelea ale lui Di Maio, care a avertizat că țara sa nu mai este dispusă să contribuie la bugetul UE.

Și premierul Giuseppe Conte a atacat UE pentru lipsa sa de sprijin și a afirmat că Italia ar putea refuza să aprobe bugetul multianual al Uniunii, aflat actualmente în dezbatere. El a scris pe Facebook că întrunirea de vineri a fost „o înfrângere pentru Europa” și „o violare evidentă a spiritului de solidaritate” al Uniunii.

În plus, Salvini a anunțat că împotriva sa a fost începută o anchetă de către un procuror din Sicilia, sub acuzația de abuz în serviciu, răpire și reținere ilegală, pentru refuzul de a-i primi pe cei 150 de imigranți.

„Să fiu anchetat pentru că apăr drepturile italienilor este o rușine”, a declarat el