„Măcelarul” din Satu Mare, condamnat la închisoare pe viață

„Măcelarul” din Satu Mare, condamnat la închisoare pe viață

Răzvan Rentea (foto) a fost condamnat la închisoare pe viață, ca și principal suspect în cazul triplei crime din comuna Apa, județul Satu Mare. Verdictul l-au dat judecătorii Tribunalului Satu Mare.

Magistrații au admis solicitarea procurorilor care au cerut, în acest caz, cea mai grea pedeapsă prevăzută de Codul Penal, în România. Răzvan Rentea a fost arestat, pe 28 noiembrie 2017, pentru uciderea părinților săi Gheorghe Rentea - 59 de ani și Niculina Rentea - 56 de ani, precum și a bunicii sale, Viorica Apan - 80 de ani. Crimele au avut loc în seara zilei de 23 de noiembrie 2017 și au fost descoperite de vecini a doua zi dimineața.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că Răzvan Rentea și-a ucis familia cu un ciocan de bătut șnițele, iar mobilul crimelor ar fi fost refuzul părinților de a-i mai plăti datoriile mari pe care le avea fiul lor, un împătimit al jocurilor de noroc.

Răzvan Rentea a fost ridicat de polițiști, chiar de la înmormântarea părinților săi. Tânărul de 34 de ani a lucrat la ISU Satu Mare. A fost sergent major în rezervă și ar fi fost dat afară, de două ori, pentru furt. În anul 2016, s-a încris din nou la concurs, dar a fost declarat inapt psihologic.

Ne puteți urmări și pe Google News

A lucrat ca ospătar, dar a rămas din nou fără job. S-ar fi certat cu părinții pentru un apartament pe care familia îl deține în Satu Mare. Mama lucra la Finanțe, în oraș, iar tatăl se ocupa de agricultură.

Răzvan Rentea se consideră nevinovat și afirmă că va reclama la CEDO modul în care a fot judecat și condițiile de detenție. Pe 17 august, la ultimul termen, înainte de pronunțare, Răzvan Rentea a declarat în fața instanței:„Văd că sunt acuzat, condamnat pe viață. Păi, dațimi pe zece vieți, nu pe o viață!”. Sentința pronunțată, joi, la Tribunalul Satu Mare nu este definitivă, ci cu drept de recurs la Curtea de Apel Oradea.