41 de ani de la moartea Elvis Presley. Povestea unei fotografii

41 de ani de la moartea Elvis Presley. Povestea unei fotografii

În urmă cu 41 de ani, pe 16 august 1977, la ora 16:00, tatăl lui Elvis Presley, Vernon, a făcut un anunţ sec la Graceland: „Fiul meu iubit a murit”. „Eu l-am ucis pe Elvis Presley!”, ar fi spus medicul personal al regelui Rock ‘n’ Roll-ului, George Nichopoulos, pe patul de moarte. Elvis a decedat la doar 42 de ani în urma abuzului de medicamente, dar adevărul va ieși la vedere abia în 2027 când se vor desecretiza arhivele.

La autopsie, s-au găsit 14 substanţe interzise în corpul său, între care se numărau morfină, valium, nembutal, butabarbital. Acestea proveneau de la medicamentele pe care Nichopoulos i le administra. 10.000 de pastile ucigașe i-a dat lui Elvis pe parcursul unui an, înainte să moară. Artistul ajunsese să cântărească 130 de kilograme și abia se mai ţinea pe picioare.

Pe numele complet Elvis Aaron Presley, starul s-a născut la 8 ianuarie 1935, în Tupelo, Mississippi. A urcat prima oară pe scenă într-un concurs de tinere talente pe când avea 10 ani. A apărut în 33 de filme și a lansat 150 de albume, înregistrând 1.000 de cântece. „Încă de mic am fost un visător. Citeam povești și deveneam un erou al lor. Mă uitam la filme și deveneam un erou. Fiecare vis pe care l-am avut, l-am împlinit de sute de ori”, a mărturisit el cândva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fratele, soţia și copilul

A avut un frate geamăn, Jesse, care s-a născut mort. Albumul său de debut, intitulat Elvis Presley, lansat în martie 1956, a ajuns No.1 în topul Billboard și a rămas acolo timp de trei săptâmâni. Regele rockului a fost soldat în U.S. Army între 1958-1960. În acest timp, mama lui a murit, iar el, când se afla în Germania de Vest, a întâlnit-o pe tânăra de doar 14 ani, Priscilla Beaulieu, care după opt ani avea să-i devină soţie.

Cei doi au avut o fiică, Lisa Marie, care declara recent că nu discută des cu tatăl ei mort, dar se simte conectată cu el când simte nevoia de îndrumare: „Nu aș spune că vorbesc cu el în adevăratul sens al cuvântului, dar am amintirea lui și mă bazez pe ceea ce mi-a spus în trecut și adaptez la situația în care mă aflu la momentul respectiv”. Ea a declarat că se simte mai apropiată de Elvis, în special după ce a aflat că el a spus că rolul de tată este cel mai important lucru ce i s-a întâmplat în viața lui. Cea mai mare parte din averea de 56 de milioane de dolari a lui Elvis a fost moștenită de Lisa Marie.

Trei premii Grammy

Între hit-urile sale se numără: „Jailhouse Rock”, „Love me Tender”, „Suspicious Minds”, „HoundDog”. A câștigat trei premii Grammy, pentru albumul „How Great Thou Art” (1967), albumul „He Touched Me” (1972) și pentru înregistrarea live a cântecului „How Great Thou Art” (1974).

Postmortem, i s-a decernat de catre Blues Fundation din Memphis premiul W.C. Handy, pentru păstrarea în viaţă a blues-ului prin muzica sa. În 1986, a fost printre primii cântăreţi care a intrat în Rock-and-Roll Hall of Fame. A fost introdus, în 1998, în Country Music Hall of Fame. De-a lungul anilor, viaţa artistului a fost subiectul mai multor documentare și filme. Casa sa din Memphis, Graceland, poate fi vizitată de fanii din întreaga lume, mai ales în jurul zilei de naștere, 8 ianuarie, și cea a morţii