Directorul care a demascat sifonările de bani publici din societatea de transport în comun Timișoara, demis de colegii de partid

Directorul care a demascat sifonările de bani publici din societatea de transport în comun Timișoara, demis de colegii de partid

Cel care a demascat sifonările de bani publici către fosta regie de transport public din Timișoara, RATT; actualmente STPT SA, a fost demis de colegii săi de partid, la scurt timp după ce a fost numit în funcție. Sorin Supuran a demarat controale și a cerut audit, iar atunci când a descoperit pe ce se cheltuiau banii publici, a făcut acest lucru public. El a arătat că societatea de transport din Timișoara cheltuia sume fabuloase pe salariile a zeci de directori care nu își aveau rostul, în contextul în care reoparatorii atelajelor munceau în hale neîncălzite și în carte intra ploaia, sau că societatea cheltuia bani pe închirierea salopetelor de lucru ale muncitorilor (19.000 ce lei lunar), dar și pe montarea unor aparate de alcalinizare a apei, la băile din incintă, aparate considerate o nișă medicală, care costă 20.000 de euro bucata.

Sorin Supuran a fost demis din funcția de director al STPT, vineri, într-o ședință de urgență a consiliului de adminstrație. „Printre motivele demiterii se numără neplata salariilor la timp, cererea de majorare a propriului salariu, având în vedere situația în care se află societatea, și crearea unei stări tensionate printre angajați”, transmite Cosmin Ligius Buboi, președintele Consiliul de Adeministrație al STPT într-un comunicat de presă. Nici măcar primarul nu a știut. ”Nemulțumirile au plecat de la faptul că Sorin Supuran, lipsind, a făcut o delegare a prerogativelor de director general către consilierul său personal Leo de Maio, ceea este chiar deplasat”, a declarat Robu. 

Sâmbătă dimineață, Sorin Supuran a anunțat pe Facebook că nu va lăsa lucrurile așa. „Modul lipsit de onestitate și de orice noțiune de fair play în care au acționat vineri, în absența mea, reprezentanții autorității tutelare în Consiliul de Administrație mă obligă să aduc lămuriri referitoare la decizia de revocare a mea din funcția de director general al STPT. Țin să clarific unele aspecte, din respect pentru toți colegii mei din STPT (RATT), care au crezut că împreună vom aduce o schimbare în transportul public timișorean. Voi face public raportul de audit pe care l-am realizat de la preluarea mandatului. Voi face cunoscute cauzele pentru care nu ați primit salariile și voi vorbi de jaful făcut de ani de zile chiar de unii care au votat vineri revocarea mea. Despre cum înțelege dl primar Robu să-și respecte angajamentele. Despre cine sunt și pe cine reprezintă domnii Chiș Culiță, Buboi (foarte mare competență, examenul de bac la 37 ani), Avram Stănușoiu (jignea auditoarele de la Curtea de Conturi că nu au făcut bine raportul; deplasări externe la Berlin, Geneva, pe banii STPT), Bitea (singura calitate, slugărnicia și că a inceput să-i placă la Bogsig), Mateuț și Iapă C., membrii în C.A al STPT”, a anunțat Supuran. Dezvăluirile sunt anunțate pentru data de 10 august. ( Sursa foto: Opinia Timișoarei)

Ne puteți urmări și pe Google News