Un minor a FURAT 5.000 de lei PENTRU ASTA! Motivul este de NECREZUT!

Un minor a FURAT 5.000 de lei PENTRU ASTA! Motivul este de NECREZUT!

Un dosar de furt a fost deschis după ce un minor, în vârstă de doar 14 ani, domiciliat în municipiul Băileşti, a fost acuzat că a furat din casa părintească nu mai puţin de 5.000 de lei. Motivul furtului este neaşteptat şi tulburător în egală măsură: adolescentul a cumpărat o maşină.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal după ce minorul a fost acuzat de faptul că a furat suma de 5.000 de lei din casă. Marţi seară, poliţişii din municipiul Băileşti au oprit pentru un control de rutină un autoturism, marca Opel. Conform reprezentanților IPJ Dolj, cel ce conducea autovehiclul era în vârstă de 20 de ani, domiciliat în Craiova. La momentul opririi maşinii de către poliţia rutieră, aceasta era pe strada Craiovei, din localitate, iar in autoturism mai erau 4 persoane minore din Băileşti.

După ce s-au finalizat verificările, s-a ajuns la concluzia conform căreia unul dintre pasagerii minori furase suma de 5.000 de lei de acasă, iar mai apoi l-a rugat pe craiovean să îl ajute să cumpere o maşină. Polițiștii doljeni au mai stabilit că în decursul zilei respective, un autoturism model Opel Astra fusese scoasă la vânzare pe internet cu suma de 1.500 de lei în comuna doljeană Malu Mare, care ulterior a fost cumpărată de minor, ajutat de bărbatul în vârstă de 20 de ani.

Deşi a fost întocmit un dosar penal pentru furt, în cazul în care părinţii minorului nu depun plângere, vor dispune de clasarea cauzei, conform Codului penal. Potrivit acestuia, furtul comis de o persoană care are sub 18 ani sau între membrii familiei se sancţionează cu condiţia ca o plângere în acest sens să fie depusă. 

Ne puteți urmări și pe Google News