Pintea, din nou în scandal cu medicii! Nu pot ocupa un loc în spitalele de STAT din cauza unei greșeli grave a Ministerului.

Pintea, din nou în scandal cu medicii! Nu pot ocupa un loc în spitalele de STAT din cauza unei greșeli grave a Ministerului.

Ministerul Sănătății a fost pus la colțul rușinii astăzi, de senatorul USR Adrian Wiener. În plângerea adresată de acesta ministrului Sorina Pintea, senatorul o acuză de neglijență și de creearea unor prejudicii grave.

Ministerul Sănătății a publicat în săptămânalul Viața Medicală, din data de 22 iunie, peste 40 de anunțuri de concurs pentru ocuparea a peste 100 de posturi vacante de medic în toată țara.

Pe site-ul Ministerului Sănătății aceste anunțuri au apărut mai târziu, deși ele trebuie publicate, conform legii, simultan pe site-ul oficial al Ministerului Sănătății, la sediul instituției și într-un ziar central cu profil medical agreat de către Ministerul Sănătății.

Potrivit lui Adrian Wiener, anunțurile de concurs au fost publicate pe site-ul MS 3 zile mai târziu decât în săptămânalul Viața Medicală, pe data de 25 iunie, în ziua în care senatorul USR a adresat interpelarea pe această temă ministrului Sănătății.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Doamna ministru, cine este de vină pentru această evidentă neglijență care prejudiciază până la urmă dreptul unor medici de a se înscrie la un concurs de ocupare a unui post în rețeaua de sănătate publică? Cine va răspunde de vicierea procesului de ocupare a acestor posturi pe care respectivele unități sanitare le-au scos la concurs în speranța ocupării meritocratice? Pentru mulți dintre tinerii medici sursa de informare privind posturile vacante din sistemul public de sănătate din România este site-ul oficial al Ministerului Sănătății. Astfel, omisiunea de a face publice concursurile pentru 100 de posturi de medic mi se pare o iresponsabilitate și o neglijență serioasă", arată Adrian Wiener, în interpelarea adresată ministrului Sănătății.

"Aș vrea să știu cine își asumă responsabilitatea pentru eventualele contestații de legalitate privind publicația de concurs și eventualele întârzieri în ocuparea acestor posturi", încheie Adrian Wiener.