MAI a anunțat un BILANȚ DEVASTATOR, după ploile de luni. CODUL ROȘU rămâne valabil

MAI a anunțat un BILANȚ DEVASTATOR, după ploile de luni. CODUL ROȘU rămâne valabil

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că, în urma ploilor torențiale de luni, în Capitală și şi în 41 de localităţi din 20 de judeţe au fost semnalate pagube considerabile.

UPDATE: Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă informează despre instituirea CODULUI ROSU privind scurgeri importante de pe versanti, torenti, paraie, niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol, in bazinele hidrografice ale râurilor Olteț, Cerna si Olt, în intervalul orar 09.30- 20.00, pe raza județelor Argeș, Gorj și Vâlcea. Rugăm populația să ia măsuri de autoprotecție și să semnaleze urgențele la 112.

.......................................................................

27 de case, 72 de curţi, 85 de subsoluri, 12 străzi şi 117 fântâni au fost inundate, iar peste 10.00 de oameni au rămas fără energie electrică, după fenomenele hidrometeorologice, înformează MAI. Totodată, vântul puternic a doborât cinci copaci şi a smuls un acoperiş de bloc, fiind avariate cinci maşini. 

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost realizată manevra de forţe şi mijloace la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă prin suplimentarea în judeţul Bacău cu 15 motopompe din judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui, în judeţul Sibiu cu 25 motopompe şi 85 lucrători din judeţele Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Călăraşi, Hunedoara, Vâlcea, precum şi menţinerea dislocării a 16 motopompe la nivelul judeţului Covasna din judeţele Prahova, Dâmboviţa, Mureş. Totodată, s-au dislocat 200 metri liniari dig gonflabil şi 200 metri liniari dig mobil cu panouri din judeţul Mureş şi 200 metri liniari dig modular din judeţul Vâlcea către judeţul Sibiu, pentru realizarea unor îndiguiri provizorii în zonele de risc.

Nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice. Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 13 localităţi din 3 judeţe (Neamţ, Olt şi Suceava), însumând un număr de 10.933 consumatori, iar pentru remedierea defecţiunilor se acţionează cu 7 echipe de intervenţie. La nivel naţional sunt în serviciul operativ, pregătiţi să intervină 22.010 lucrători MAI (7.790 jandarmi, 5.000 pompieri, 9.220 poliţişti) cu 9.008 mijloace”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.