Lista RUȘINII de la DNA! Care sunt procurorii cu ACHITĂRI SCANDALOASE și care AU DISTRUS zeci de destine

Lista RUȘINII de la DNA! Care sunt procurorii cu ACHITĂRI SCANDALOASE și care AU DISTRUS zeci de destine

Un clasament al rușinii cu procurorii de la DNA care au înregistrat cele mai scandaloase achitări a fost efectuat de Lumea Justiției.

Mulți dintre acești procurori au reușit performanța de a întocmi rechizitorii cu zeci de persoane, pe care le-au acuzat pentru infracțiuni față de care instanța a determinat că „faptele nu există”, „faptele nu sunt prevăzute de legea penală”, sau „nu exista probe ca o persoană a săvârșit infracțiunea”.

Aceleași instanțe au determinat, în aceleași dosare care au fost finalizate cu achitări, și încetarea procesului penal fața de alte zeci de persoane, după ce s-a constatat că acestea au decedat în timpul procesului.

Luju.ro mai precizează că „dosarele din ultimii 10 ani au fost întocmite de procurori folosindu-se același tipar și același sprijin din partea SRI, în ciuda faptului că art. 7 din Legea 303/2004 interzice colablorarea dintre procurori și ofițeri de informații, și deci între parchete și SRI, acest mod de lucru atrăgând excluderea din magistratura și, mai ales, răspunderea patrimonială a procurorilor care au lucrat dosarele în acest mod”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lista cu cei mai celebrii procurori care au incasat achitari in dosare cu miza politica, si nu numai, poate fi consultată pe Luju.ro