Angajatorii lui Ludovic Orban i-au deschis punct de lucru în Capitală. De 25 de metri pătrați

Angajatorii lui Ludovic Orban i-au deschis punct de lucru în Capitală. De 25 de metri pătrați

Liderul PNL, Ludovic Orban, are acum birou în București ca angajat al unei firme din județul Mureș.

Dacă timp de 3 luni, din decembrie 2017 până în februarie 2018, ca angajat al companiei Revicond Canaltech SRL, cu sediul în Mureș, Orban, nu a avut un birou, acum el are un spațiu de 25 de metri pătrați, într-o clădire de birouri în sectorul 2 al Capitalei. Domeniile de activitate ale firmei unde lucrează liderul PNL sunt variate, dar au legătură cu ministerul al cărui portofoliu l-a deținut Orban, cel al Transporturilor: de la lucrări de construire a drumurilor şi a autostrăzilor, lucrări de construcţie a căilor ferate de suprafaţă şi subterane, lucrări de construcţie a podurilor şi a tunelurilor, dar și imobiliare.

Potrivit Jurnalul.ro, ambii asociaţi ai Revicond Canaltech SRL, SMT Rohrtechnik SRL şi libanezo-italianul Said Ghanem, mai deţin capitalul social al unei alte companii, SC Cala - Centrul de Tehnologii fără Săpătură SA .

Aceeași sursă arată că, la scurt timp după ce Revicond Canaltech SRL, compania la care figurează ca salariat, din decembrie 2018, Ludovic Orban, şi-a deschis punct de lucru în Bucureşti, societatea a fost contractată, fără licitaţie, de către SNTGN Transgaz SA Mediaş, să execute lucrări de punere în siguranţă a traversării aeriene a râului Târnava Mică, cu conducta de transport gaze naturale DN 7000 Bahnea-Idrifaia, zona Bahnea. Angajatorul lui Orban a fost singurul operator economic care s-a oferit să presteze aceste servicii pentru Transgaz, iar preţul contractului este de 184.720,42 de lei, fără TVA. Coincidenţa face ca printre directorii Transgaz să se numere şi Sergiu Lascu, fratele procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, Ludovic Orban fiind unul dintre cei mai vocali susţinători ai acesteia.

Anul trecut, SC Revicond Canaltech SRL a mai derulat un contract, în valoare de 264.940 de lei, fără TVA, pentru Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat - Unitatea Teritorială 140 Pătârlagele, în baza căruia a prestat servicii de reparaţie şi de întreţinere a pompelor, a vanelor şi a componentelor de metal, precum şi un contract, în valoare de 67.516,19 lei, fără TVA, încheiat cu Compania de Apă Arad, vizând relocarea conductelor subterane.

Orban a devenit salariatul Revicod Canaltech Mureş în 12 decembrie 2017. În 7 februarie 2018, firma a înfiinţat un punct de lucru în Capitală, pentru derularea activităţilor proprii de birou.

Deși a fost angajat doar din luna decembrie a anului trecut, liderul PNL a contribuit substanțial la finanțarea partidului. Potrivit unei informaţii publicate recent în Monitorul Oficial al României, pe lista membrilor PNL care au plătit, în anul 2017, cotizaţii a căror valoare depăşeşte baremul de zece salarii de bază minime pe ţară, se regăseşte şi Orban. Documentul arată că preşedintele PNL a achitat către sediul central al partidului, din Bucureşti, Sectorul 1, suma totală de 14.460 de lei. Banii au fost viraţi în datele de 8 şi 9 martie, 19 iulie, 30 octombrie, 13 noiembrie şi 11 decembrie 2017.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News