Cazuri SUSPECTE de WEST NILE la Bacău. Virusul tropical e transmis prin țânțari

Cazuri SUSPECTE de WEST NILE la Bacău. Virusul tropical e transmis prin țânțari

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău a confirmat suspiciunile cu privire la cele două cazuri, fapt pentru care s-au luat primele măsuri de informare.

Doi băcăuani au fost internați la Spitalul Județean de Urgență Bacău, respectiv la Centrul de Diagnostic și Tratament “Dr. Victor Babeș” București existând suspiciuni că aceștia ar fi infectați cu virusul West Nile.

Este vorba de un pacient internat deja la Spitalul Județean de Urgență Bacău  și de un altul care s-a prezentat în București la Centrul <Victor Babeș>. Deocamdată, nici una din suspiciuni nu este confirmată, dar noi am luat primele măsuri de informare, a declarat dr. Anca Dancău, de la compartimentul Epidemiologie al DSP Bacău, pentru zdbc.ro, care menționează faptul că suplimentar, pe lângă alte măsuri, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bacău nu-i mai primește la donare de sânge pe băcăuanii care locuiesc în cartierul Narcisa, de unde provine unul dintre pacienții suspecți.

Virusul West Nile este un virus care se găsește atât în regiunile tropicale cât și în cele temperate, fiind răspândit de țânțari. De multe ori, oamenii trăiesc cu infecția, dar nu știu că o au. În cazuri rare, West Nile conduce la o boală severă, care afectează creierul sau măduva spinării.

În general, 80 din 100 de persoane, care au West Nile, nu au simptome. Acestea pot debuta în primele 15 zile din momentul în care au fost mușcate de țânțar.

 

Ne puteți urmări și pe Google News