Donald Trump atacă procuratura: Nu a existat nicio complicitate cu Rusia. Opriţi vânătoarea de vrăjitoare!

Donald Trump atacă procuratura: Nu a existat nicio complicitate cu Rusia. Opriţi vânătoarea de vrăjitoare!

Donald Trump spune că procurorul special Robert Mueller divulgă documente presei din ancheta sa cu privire la o presupusă complicitate cu Rusia

Preşedintele american Donald Trump sugerează că Robert Mueller, care ancheta sa cu privire la o eventuală complicitate între anturajul său politic şi Rusia în alegerile din 2016, divulgă documente presei, exprimându-şi din nou nemulţumirea faţă de durata prea mare a anchetei procurorului special.

Nu a existat nicio complicitate cu Rusia (mai puţin în cazul democraţilor). Când se va termina această vânătoare de vrăjitoare scumpă?”, a scris sâmbătă, într-un mesaj postat pe Twitter, locatarul Casei Albe.

”Procurorul special/Departamentul Justiţiei divulgă Presei Fake News scrisorile avocaţilor mei? N-ar trebui să ancheteze corupţia democrată?”, continuă el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ziarul New York Times (NYT) a publicat sâmbătă o scrisoare de 20 de pagini trimisă de echipa de avocaţi a preşedintelui american lui Robert Mueller în ianuarie şi una trimisă în iunie 2017.

În aceste scrisori, consilieri juridici ai preşedintelui se opun ca acesta să fie interogat de către anchetatori, afirmând că ”în sistemul nostru politic preşedintele nu poate fi disponibil să fie interogat”.

Ei argumentează, de asemenea, că Donald Trump nu poate să fie acuzat de obstrucţionarea justiţiei, pentru că are puterea constituţională de a pune capăt anchetei supervizate de Ministerul Justiţiei.