Angela Merkel îl AMENINŢĂ pe Viktor Orban: „Dacă mai vrea să rămână în Partidul Popular European TREBUIE să renunţe la STOP-SOROS”

Angela Merkel îl AMENINŢĂ pe Viktor Orban: „Dacă mai vrea să rămână în Partidul Popular European TREBUIE să renunţe la STOP-SOROS”

Potrivit informațiilor ziarului german Der Tagesspiegel, partidul CDU al Angelei Merkel a dat un ultimatum Fidesz-ului lui Viktor Orban care să-l pună în dificultate pe liderul maghiar. I se cere să renunţe la legea STOP-SOROS altfel partidul său va fi înlăturat din PPE.

Potrivit sursei menţionate, ei trebuie să îndeplinească două condiții pentru a rămâne în Partidul Popular European. Andreas Nick, care este șeful delegației germane în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a făcut aceste propuneri conducerii CDU.

Conform condițiilor sale, guvernul ungar:

 - trebuie să facă tot posibilul pentru ca Universitatea Central Europeană să rămână la Budapesta și să semneze contractul deja negociat cu statul New York, 

- trebuie să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a accepta pachetul legislativ "Stop Soros" și de a accepta cerințele acestora.

 În caz contrar, "locul partidului Fidesz în EPP este pus în pericol"  Nimeni nu vrea să vorbească public despre un astfel de pas în fracțiunea Uniunii. Pe de altă parte, în conformitate cu informațiile din Tagesspiegel, este clar că atitudinea față de Fidesz depinde de necesitatea implementării cerințelor menționate mai sus.

"În cazul în care nu există loc de rezolvare în aceste două probleme, soarta  Fidesz-ului în cadrul PPE devine destul de incertă", iar  acest lucru a fost semnalat Ungariei pe mai multe canale.

Reamintim că în luna aprilie a anului trecut, Ungaria a modificat legea învățământului superior, astfel încât funcționarea "universităților străine"  este posibilă doar într-o măsură limitată. CEU, o universitate de limbă engleză a cărei studenți provin din aproximativ 100 de țări, a fost vizată de guvernul maghiar deoarece a fost fondată de miliardarul american George Soros.

Se ştie deja că guvernul lui  Viktor Orban conduce o campanie fără precedent împotriva finanțatorului care susține organizațiile societății civile din multe țări. CEU ar putea să îndeplinească cerințele noului Act privind Învățământul Superior prin cooperarea cu Colegiul Bard, New York. Un acord corespunzător cu statul New York se află pe masă de nouă luni, dar guvernul ungar nu a semnat încă. Dacă acest lucru nu se schimbă, CEU ar trebui să se închidă la Budapesta şi cum  au anunţat vor muta univeristatea în Germania.