ALTI PARADITORI – Procurorii de la DNA Constanta se bat in facaturi cu colegii lor de la “unitatea haules” DNA Ploiesti si

ALTI PARADITORI – Procurorii de la DNA Constanta se bat in facaturi cu colegii lor de la “unitatea haules” DNA Ploiesti si

DNA Constanta a incasat o noua infrangere in instanta. Curtea de Apel Constanta a dispus achitarea Catalinei Rusu, acuzata de abuz in serviciu si tainuire pe motiv ca in calitate de executor judecatoresc ar fi vandut un teren sechestrat de DNA

ALTI PARADITORI – Procurorii de la DNA Constanta se bat in facaturi cu colegii lor de la “unitatea haules” DNA Ploiesti si structura DNA Oradea care l-a dat tarii pe “manelistul DNA” Ciprian Man

 

DNA Constanta a incasat o noua infrangere in instanta. Curtea de Apel Constanta a dispus achitarea Catalinei Rusu, acuzata de abuz in serviciu si tainuire pe motiv ca in calitate de executor judecatoresc ar fi vandut un teren sechestrat de DNA (Minuta)

Se naste o noua “unitate de elita” in parchetul lui Kovesi. Este vorba despre structura de la Constanta, condusa de procurorul Sorin Constantinescu (foto)DNA Constanta incepe sa faca serios concurenta “unitatii haules” de la DNA Ploiesti, celebra gratie procurorilor Lucica Onea si Mircea Negulescu, si structurii DNA Oradea, care l-a dat tarii pe procurorul Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, autor a nenumarate abuzuri si inscenari. Afirmam toate aceste lucruri avand in vedere numarul din ce in ce mai mare de achitari pe care le incaseaza DNA Constanta.

In editia de joi, 24 mai 2018, Lumeajustitiei.ro dezvaluia cazul a doi inculpati, trimisi in judecata pentru pretinse fapte de fals si fraudare a fondurilor europene, dar achitati de Tribunalul Constanta pe motiv ca “fapta nu exista” si “nu exista probe” (click aici pentru a citi). Astazi, vineri 25 mai 2018, va prezentam un nou rateu al structurii DNA de la Constanta, petrecut cu cateva zile inainte de achitarile mentionate mai sus.

Astfel, in 16 mai 2018, Curtea de Apel Constanta a dispus achitarea Catalinei Rusu, executor judecatoresc, trimisa in judecata pentru pretinsa comitere a infractiunilor de abuz in serviciu si tainuire. Aparata de avocatii Marius Predoi si Bogdan Pavel, Rusu a primit achitare in baza art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedura penala - “fapta nu este prevazuta de legea penala”. Catalina Rusu a fost acuzata ca in 2016 ar fi vandut la licitatie un teren asupra caruia DNA instituise sechestru asigurator in dosarul fostului primar al Constantei Radu Mazare. Decizia definitiva in acest dosar va fi pronuntata de Inalta Curte.

Iata minuta Curtii de Apel Constanta:

“Solutia pe scurt: In baza art. 396 alin. 5 Cod procedura penala raportat la art. art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedura penala achita inculpata Rusu Catalina pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal si tainuire prev. de art. 270 alin. 1 Cod penal.

In baza art. 397 alin. 1 Cod procedura penala raportat la art. 25 alin. 5 Cod procedura penala lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partea civila Statul Roman prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati prin Administratia Judeteana a Finantelor Publice Constanta.

In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, astazi 16.05.2018”.

Prezentam comunicatul DNA din noiembrie 2016 privind trimiterea in judecata a Catalinei Rusu:

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Constanta au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatei RUSU CATALINA, la data faptelor executor judecatoresc, pentru savarsirea infractiunilor de:

-abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

-tainuire. In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 21 ianuarie 2016, inculpata Rusu Catalina, in calitate de executor judecatoresc, si-a indeplinit cu incalcarea legii, atributiile de serviciu cu ocazia desfasurarii procedurilor de executare silita in cadrul unui dosar inregistrat pe rolul biroului sau.

Concret, inculpata a procedat la vanzarea prin licitatie publica, contra sumei de 234.000 lei (cca. 52.000 euro) a unui teren asupra caruia, anterior, fusese instituit sechestru asigurator de catre Directia Nationala Anticoruptie in dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 271/VIII/3 din 28 octombrie 2008 si despre care cunostea ca provenea din savarsirea unei infractiuni.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a comunicat ca se constituie parte civila cu suma reprezentand contravaloarea terenului vandut de catre inculpata Rusu Catalina.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Constanta.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.