Băsescu ANUNȚĂ o DECIZIE RADICALĂ. Lasă un VECHI ALIAT în urmă. „N-au nicio treabă cu politica PMP”

Băsescu ANUNȚĂ o DECIZIE RADICALĂ. Lasă un VECHI ALIAT în urmă. „N-au nicio treabă cu politica PMP”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat în termeni duri fuziunea dintre PMP și UNPR. Liderul formațiunii populare a anunțat că va denunța uniunea dintre cele două mișcări politice.

Băsescu a declarat că va urma acest plan în deschiderea ședinței Consilului Executiv Naţional al PMP.

„Suntem înaintea congresului, şi congresul ăsta trebuie să clarifice lucrurile în partid, nu să le încurce sau să le lase aşa cum sunt - să băltească. Primul punct pe care îl introduc acum în ordinea de zi este legat de propunerea pe care o fac ca la congres să denunţăm fuziunea cu UNPR-ul. Acest lucru are mai multe motive.

În primul rând, cei cu care am vrut să facem fuziunea pur şi simplu au sabotat o decizie în instanţe printr-un număr enorm de cereri de intervenţie la fiecare termene mai voiau cereri de intervenţie, deşi au votat în unanimitate fuziunea. În al doilea rând, avem mulţi consilieri care n-au nicio treabă cu politica PMP-ului, ca să nu spun că avem şi parlamentari care stau aşa să vadă ei cum basculează la fel cum au şi venit la noi, în preajma alegerilor. Ca atare această fuziune începe să devină toxică pentru partid, şi eu o să vă propun să o ducem al congres, în vederea denunţării fuziunii.

 

Nu mai spunem că situaţia contabilă a UNPR-ului este groaznică şi dacă s-ar realiza fuziunea, dincolo de pretenţiile pe care le avem toată ziua de la diverşi domni, care n-au inteles să se integreze în partid, mai preluăm şi nişte datorii uriaşe”, a spus Băsescu.

Fuziunea dintre cele două mișcări politice a generat mai multe probleme, încă de anul trecut. Tensiunile dintre PMP și UNPR se bazează pe diferențele între doctrinele celor două platforme, dar și pe nemulțumirile exprimate de membri celor două partide.

„Încercarea eşuată de fuziune UNPR-PMP a constituit o experienţă tristă pentru progresişti, care au fost induşi în eroare, marginalizaţi şi desconsideraţi. Unii lideri ai PMP şi-au dezvăluit caracterul, dar şi jaloanele după care se ghidează - minciună, oportunism, perfidie, sete de putere. Este clar că scopul preşedinţilor executivi ai noii structuri- proveniţi din cele două partide- a fost îndeplinirea misiunii de eliminare a UNPR de pe scena politică. Dintre cei 26 de parlamentari PMP, doar 7 provin din UNPR, iar din cei 20 de preşedinţi de organizaţii judeţene, 5 sunt foşti progresişti, realitate ce reflectă rezultatul nefast al acestei alianţe pentru UNPR”, spunea, în luna mai a anului trecut, fostul lider al mișcării, Ion Răducanu.