Donald Trump denunță implicarea FBI în campania sa electorală

Donald Trump denunță implicarea FBI în campania sa electorală

Scandalul legat de implicarea Rusiei în campania electorală a președintelui Donald Trump continuă. Preşedintele Statelor Unite a anunțat pe contul de Twitter că azi va cere oficial Departamentului de Justiție să cerceteze implicarea FBI în campania sa electorală.

"Cer prin aceasta şi voi cere oficial mâine ca Departamentul Justiţiei să cerceteze dacă FBI/Departamentul Justiţiei s-a infiltrat sau a monitorizat Campania Trump pentru Scopuri Politice - şi dacă orice astfel de solicitări sau cereri au fost făcute de persoane din administraţia Obama", a scris Trump pe rețeaua de socializare. Reuters semnalează că după acest „tweet”, Trump a mai scris alte șapte mesaje denunţând ca "vânătoare de vrăjitoare" ancheta federală privind colaborarea cu Rusia a personalului său de campanie și a criticat motivația politică a anchetei.

Trump consideră că Biroul Federal de Investigaţii (FBI) nu a anchetat la fel de riguros activitatea lui Clinton şi că în prezent scopul politic al anchetei este influenţarea alegerilor parţiale pentru Congresul SUA, care vor avea loc în noiembrie, la jumătatea mandatului prezidenţial. "Acum, că Vânătoarea de Vrăjitoare a renunţat la Rusia şi se îndreaptă spre restul Lumii ar trebui să le fie uşor să ajungă la Alegerile de la Jumătatea Mandatului, unde pot aduce anumite prejudicii Partidului Republican", a scris liderul de la Casa Albă.

 

Ne puteți urmări și pe Google News