Ciutacu este RADICAL după achitarea lui Ponta. Jurnalistul solicită desființarea DNA. „O instituție nocivă. Restul e vrăjeală politică!”

Ciutacu este RADICAL după achitarea lui Ponta. Jurnalistul solicită desființarea DNA.  „O instituție nocivă. Restul e vrăjeală politică!”

Jurnalistul Victor Ciutacu solicită desfiinţarea DNA după decizia ÎCCJ de achitare a fostului premier Victor Ponta. În opinia lui Ciutacu, lupta anticorupţie se poate defăşura şi fără această "instituţie nocivă".

 

 

"Acum, după achitarea rușinoasă pentru DNA a lui Ponta ( cu tot cu Șova la pachet), nu mai e vorba (doar) despre demiterea, nu demisia, lui Kovesi. Ci despre desființarea unei instituții nocive. Restul e vrăjeală politică. Odată gonită din funcție, din magistratură și plecată fizic din cetatea imposturii cu ștaif Zeița Anticorupției, înlocuitorul nu poate fi decât un alt zelos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Teleghidat tot de ăia care au inventat-o pe post de de spaimă a corupților și pe mediocra asta fără trecut profesional, cu prezent mizerabil și cu viitor incert. Infracțiunile de corupție trebuie și pot fi cercetate, fără nici o problemă, de procurori specializați fără să fie nevoie de reunirea lor sub o singură umbrelă. Hotărâre politică și onestitate față de alegător înseamnă să faci cu adevărat dreptate. Cine a băgat vastu-n caraiman și e dovedit cu metode legale, în baza multelor acte normative în vigoare și musai în limitele constituționale, roiu’ la brutărie și, mai ales, banii înapoi. Da’ pe bune, nu pe comenzi și umori ale frustraților răzbunători, nu pe dărâmat guverne și schimbat regimuri politice atunci când i se scoală unuia.

După ce au cucerit Troia și au terminat măcelul, ca să nu cumva să li se mai nască vreun dușman, aheii au ars cetatea și au arat pământul. Metaforic vorbind, asta trebuie să se întâmple cu DNA. Pentru ca viețuitoare precum Uncheșelu, Portocală, Man, Tițian, Popovici, Mirică și alții ca ei să nu se ascundă în scorburi și să iasă după aia gata de luptă cu noul dușman, în slujba noului stăpân. Da, știu, americanii, UE, Greco, bla-bla. Masa critică pentru o decizie politică spectaculoasă și eficientă e strânsă. Există vreun partid capabil să-și asume că va face asta? Dacă da, are votul meu", scrie Ciutacu pe blog.