Evaluarea la clasa a II-a continuă și joi cu proba la limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale

Evaluarea la clasa a II-a continuă și joi cu proba la limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale

Următoarea probă de Evaluare a elevilor de clasa a II-a- cea de limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale - va avea loc joi, potrivit calendarului aprobat de MEN. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test la clasa respectivă.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/ nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele sunt valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/ reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate, precizează MEN.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Calendar Evaluare Națională

Evaluarea Națională pentru clasa a II-a a început luni, 7 mai, cu proba scrisă la limba română, Testele de citire au fost susţinute, marţi, pe 8 mai. Proba la matematică a avut loc miercuri, 9 mai, în timp ce testul de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura pe 10 mai.

Elevii din clasa a IV-a vor susţine Evaluarea Naţională la limba română pe 15 mai, iar testarea la matematică va avea loc a doua zi, pe 16 mai.

De asemenea, pentru elevii din clasa a VI-a, evaluarea competenţelor va începe pe 23 mai cu testul la limbă şi comunicare, iar proba la matematică şi ştiinţele naturii se va desfăşura pe 24 mai, precizează Ministerul Educaţiei. 

"Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test susţinut de elvii din clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru probele scrise de elevii clasei a IV-a şi a VI-a. Acestea sunt evaluate în cadrul instituţiei de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimei probe", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de MEN.