Coldea, „CLANUL DIN SRI” şi „întâiul responsabil” pentru STATUL PARALEL. Cum au fost predate instituţiile României? Acuzaţii de la Bruxelles
- Daniel Teodoreanu
- 8 mai 2018, 09:47
Statul paralel, o realitate cruntă deja confirmată public, are certificatul de naştere semnat în prezenţa unor figuri care la un moment dat au deţinut puterea în România şi care astăzi simt efectul legii bumerang din cauza „monstruozităţii” create chiar de ei. Un europarlamentar român a creat o schemă a Sistemului care a schimbat şi distrus destine în numele intereselor proprii.
Renate Weber este cea care, într-o postare recentă pe Facebook, spune că protocoalele declasificate arată clar acțiunea prin care șefii unor instituții de forță au înlocuit puterile statului român. Cine este primul responsabil pentru „crearea acestei monstruozități”? Acest răspuns, dar şi altele, la fel şi poate chiar mai importante, în rândurile ce urmează.
„Protocoalele declasificate in ultimele zile devoaleaza, in clar, o actiune prin care cativa sefi ai unor institutii de forta, in primul rand ai SRI, la adapostul unui sef de stat, au inlocuit puterile statului roman si au fost, pentru o buna perioada de timp, adevaratii conducatori ai Romaniei!
Pentru asta au apelat in primul rand la subordonarea justitiei si la folosirea ei in scopuri personale! Sub pretextul luptei impotriva coruptiei, au actionat astfel incat sa-i inlature pe cei considerati "corupti incomozi" ca sa poata prospera "coruptii agreati" de sefii acestor institutii de forta, in primul de SRI, prin generalul Coldea si “clanul” sau!
Cum e posibil ca oameni de buna credinta: judecatori, procurori, jurnalisti, oameni scoliti, oameni din diferite categorii profesionale, sa nu se indigneze fata de nelegiurea care a subjugat Romania atatia ani? Cum poate cineva justifica ingerinta unui serviciu de informatii in justitie? Ingerinta care a fost totala!
Livia Stanciu impreuna cu cativa acoliti de-ai ei care au calcat in picioare conceptul de judecator au predat ICCJ. Alina Ghica si Oana Schmidt Haineala au predat CSM. Laura Codruta Kovesi a predat Parchetul General si mai apoi DNA. Toate inchinate unui serviciu de informatii care i-a controlat pe toti, adversari sau prieteni de circumstanta, prin intermediul unor dosare, reale sau inventate.
Un SRI care a avut acces la deciziile privind cariera judecatorilor si a procurorilor si a facut odioase presiuni asupra lor. Justitia, despre care Constitutia spune ca se infaptuieste in numele legii, s-a facut, in multe dintre cazuri, in numele SRI! Sau, si mai bine spus, in numele lui Coldea si al grupului sau de interese! Din tara sau de afara!
Sa nu-l uitam si pe intaiul responsabil de crearea acestei monstruozitati! Traian Basescu. El le-a permis sa actioneze asa, convins fiind ca-i poate controla. Dar cand si-a dat seama ca multe din abuzuri erau in folosul acelei grupari, nu i-a pasat, cata vreme il ajutau si pe el sa scape de adversarii politici sau de cei din zona de afaceri. Abia cand protejatii lui in ilegalitati au inceput sa-l ameninte direct, arestandu-i familia sau pe apropiati, a inceput sa recunoasca existenta unei monstruoase coalitii, evident, victimizandu-se! Dar asta nu scuza vinovatiile celorlalti, nu doar morale, ci, probabil, chiar penale!
Eu nu inteleg cum e posibil ca oameni normali din tara asta, multi dintre ei intelectuali veritabili, oameni cu scoala, cu studii universitare, cu masterate si doctorate veritabile, multe obtinute la universitati din afara, sa nu se cutremure cand vad ce s-a petrecut, si poate ca inca se petrece, in Romania. Pentru unii ura fata de PSD justifica tot, inchide minti si umbreste argumente, dar oricat de indreptatit ar fi dispretul fata de interesele la fel de ticaloase ale unor senatori, deputati, sefi locali sau centrali PSD, el nu poate justifica lipsa de indignare pentru tradarea comisa tocmai de cei care aveau obligatia constitutionala de a apara statul de drept din Romania.
In urma cu cateva luni, cu ocazia unei intalniri cu mai multi jurnalisti, am intrebat cum e posibil ca un serviciu de informatii sa dea un fel de aviz, informal dar eficient, la numirile de ministri? O jurnalista mi-a raspuns timid ca nu poate aprecia... ca o sti un serviciu de informatii ceva! Evident, nimeni nu a putut sa-mi dea un singur exemplu de alta tara din UE unde s-ar intampla ceva asemanator. Dar aici, vina este in primul rand a Presedintilor Romaniei, din nou, incepand cu Traian Basescu, a tuturor prim-ministrilor si sefilor de partide care au apelat la astfel de servicii pentru a obtine informatii oculte, desi esenta democratiei si a bunei guvernari este tocmai transparenta! In felul acesta, oameni cu agende personale din SRI au capatat putere si au inteles cum pot ei guverna Romania in dispretul votului romanilor si al institutiilor firesti intr-o democratie.
Faptul ca azi avem acces la acele protocoale e un semn ca ceva s-a schimbat in comportamentul SRI. Dar nu e o garantie ca nu se va mai repeta, mai ales cand vedem sefi si fosti sefi de parchet si CSM incercand sa le justifice. Laura Codruta Kovesi, Alina Ghica, Oana Haineala apara si azi cu tarie niste protocoale secrete prin care au ingenunchiat institutiile pe care le conduceau, Augustin Lazar, desi in urma cu doi ani se referea in sefinta CSM la protocoale ca la niste grozavii de neacceptat, azi le considera nerelevante. Livia Stanciu, autodeclarata “partenera de nadejde a DNA” si implicit a SRI, tace, dar din fotoliul de judecator la Curtea Constitutionala continua sa justifice si sa apere ilegalitatile SRI.
Cu atat mai mult, astazi Presedintele Romaniei are obligatia sa condamne public aceste orori ale trecutului nostru recent, pentru a fi siguri ca nu se vor mai repeta! Declaratia conform careia nu comenteaza protocoale secrete, astazi deja desecretizate, este inacceptabila si contravine articolului 80 din Constitutie care il obliga sa vegheze la respectarea legii fundamentale si la buna functionare a autoritatilor publice.
Cata vreme aceste protocoale au afectat functionarea autoritatilor publice Presedintele trebuie sa le condamne! Chiar daca asta presupune implicit condamnarea celor care le-au initiat si semnat. Lupta impotriva coruptiei poate fi eficienta si de necontestat numai daca este facuta cu mijloacele si garantiile statului de drept. Cel adevarat, nu cel pervertit de unii si de altii!” a scris Renate Weber pe contul său de socializare.