Netanyahu vorbește despre un posibil RĂZBOI: „Iranul este cel care schimbă regulile în regiune”

Netanyahu vorbește despre un posibil RĂZBOI: „Iranul este cel care schimbă regulile în regiune”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că nu doreşte izbucnirea unui război între Israel și Iran, menționând însă că Iranul este cel care schimbă regulile în regiune.

Declarațiile vin la doar o zi după ce Netanyahu a făcut publice zeci de mii de documente care arată că Teheranul ar dezvolta un program nuclear secret, în ciuda acordului internațional care vizează diminuarea programului nuclear iranian

Întrebat dacă Israelul este pregătit de un război cu Iranul, Netanyahu a răspuns: „Nimeni nu doreşte acest tip de evoluţie. Iranul este cel care schimbă regulile în regiune”.

Premierul israelian l-a informat pe președintele Donald Trump în legătură cu dovezi privind un program secrte de arme nucleare, dezvoltat de Iran, în cadrul unei reuniuni care a avut loc pe 5 martie la Washington, potrivit Agerpres.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trump a fost de acord ca Israelul să facă publice aceste dovezi înainte de data de 12 ami, dată până la care SUA trebuie să decidă dacă se retrag din acordul nuclear internațional, încheiat în 2015 cu Iranul.