Viktor Orban și Ungaria Mare. COMEMORAREA unei TRAGEDII recente, folosită ca OCAZIE POLITICĂ de premier. „Noi suntem VIITORUL Europei”

Viktor Orban și Ungaria Mare. COMEMORAREA unei TRAGEDII recente, folosită ca OCAZIE POLITICĂ de premier. „Noi suntem VIITORUL Europei”

Premierul Ungariei, Viktor Orban se află în centrul unei noi controverse, după ce o fotografie cu puternice conotații naționale istorice a ieșit la iveală, în mediul online. Totul s-a petrecut la începutul acestei luni, în timpul întâlnirii prim-ministrului cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki.

Orban și Morawiecki.s-au întâlnit pentru a comemora tragedia aviatică de la Smolensk, din RUsia, când o aeronavă care îl transporta pe șeful de stat al Poloniei de la acea vreme,  Lech Kaczynski, s-a prăbușit, provocând moartea președintelui.

 

În timpul întâlnirii, Orban ăi arată premierului din Polonia o hartă a Ungariei Mari, de pe vremea când Transilvania se afla sub domnie maghiară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fotografia cu cei doi demnitari. Sursa FOTO: Facebook

Fotografia a fost postată, împreună cu alte imagini, pe contul de pe rețeaua de socializare Facebook al premierului Orban, însoțită de un mesaj despre Europa.

„În urmă cu douăzeci şi şapte de ani am spus că Europa este viitorul nostru, iar astăzi putem spune că noi suntem viitorul Europei”, scria Orban, la acea vreme.

Avionul în care se afla președintele Kaczynski, și alți 95 de pasageri s-a prăbușit violent, la 10 aprilie 2010, la o distanță de 1,5 kilometri de pista de aterizare a bazei aeriene din Smolensk. În urma tragediei, toți cei aflați la bord și-au pierdut viața.

Avionul de producție sovietică Tu-154M s-a prăbușit în timp ce piloții încercau să aterizeze, având la bord o delegație poloneză de nivel înalt, care mergea la o ceremonie dedicată comemorării morții a mii de ofițeri polonezi care au fost executați de poliția secretă sovietică în 1940. Sicriele au fost sigilate în Rusia și au revenit în Polonia după două săptămâni de la accident.