Corpul de CONTROL al ministrului Transporturilor a DESCINS la aeroportul OTOPENI. Se prevăd NEREGULI GRAVE

Corpul de CONTROL al ministrului Transporturilor a DESCINS la aeroportul OTOPENI. Se prevăd NEREGULI GRAVE

Mediatizarea stării pistelor de la aeroportul „Henri Coandă” din Capitală pare să scoată la suprafață o mulțime de nereguli. Iar ministrul Transporturilor a făcut primul demers: și-a trimis Corpul de Control la Aeroportul Internțional ”Henri Coandă”.

Inspectorii au analizat perioada 2014-2017 și au descoperit nereguli grave. Fost director economic al Aeroportului, Dan Dumitru Baciu, a devenit între timp director al Aeroportului, însă cei de la Corpul de Control lansează acuzații grave la adresa conducerii.

Corpul de Control propune sesizarea organelor de urmărire penală. De asemenea, se propun măsuri disciplinare împotriva angajaților de la Aeroportul Otopeni.

Directorul general al TAROM, Werner Wollf, a semnalat, la finalul lunii martie, starea pistei de la Otopeni.

"La Otopeni, este nevoie de o investiţie masivă în căile de rulare şi cred că trebuie să ne schimbăm şi acolo modul în care vin pasagerii. Pe noi, pe moment, nu ne încurcă decât gropile din calea de rulare şi care ne taie de fapt roţile avioanelor, pe care le schimbăm într-un mod halucinant, ceea ce înseamnă costuri masive pentru noi", a spus şeful TAROM, la inaugurarea cursei Iaşi - Timişoara.