Ferește-te de GREC…O … chiar și când îți fac daruri!

Ferește-te de GREC…O … chiar și când îți fac daruri!

S-au agitat spiritele în rândul băieților deștepți și au hotărât să arunce și ei cu ce artilerie găsesc la îndemână: ba o achiziție de aproape un milion de euro de echipamente secrete de ascultat corupți, ba niște articole ridicole despre „fuga lui Ponta” din Serai prin presa balcanică internațională, iar… bomboana pe colivă: Raportul GRECO.

Prin comparație cu bombele nucleare ale celorlalți: protocoale ilegale secrete de urmărit români, fabrici de dosare pe haules prin dictări de denunțuri și detectoare de minciuni … falsificate și amenințări directe cu spânzurătoarea în Joia Paștelor, astea sunt ca o praștie mânuită prost de un țânc neîndemânatic.

Dar cine e GRECO ăsta și ce vrea el? Și mai ales ce zice? Păi este un organism internațional, birocratic, precum organismele europene și format din indivizi care și-au mai luat niște sinecuri de pe la ei de prin țară pentru diverse servicii pe care le-au făcut pe ici pe colo, pe la unul-altul. Sigur, nu așa de bine remunerate precum sinecurile de la DNA, dar cam la fel de multă spoială dau și ei prin străinătățuri câtă dau și ai noștri ca brazii prin Știrbei-Vodă. Care au cunoștințe despre statul în care fac evaluarea cam câte au ai noștri despre cercetarea penală și noi toți despre Bonga-Bonga. Dar nu au pic de rușine să aibă opinii… pentru că sunt tot timpul niște oameni de bine, săritori, în fiecare țară, care să le spună ce este bine și ce nu.

Și acum le-au spus organele de stat de drepți că nu le este bine, pentru că îi afectează Taica Lazăr la independență pe judecători dacă îi cercetează o Secție a lui și nu una a Codruței. Căci ce poate visa mai mult în viața lui un judecător pentru a se simți independent decât să fie anchetat oricând pentru abuz în serviciu de procurorul care i-a trântit „aleatoriu” pe masă un Rechizitoriu cu autograful lui? Și al cărui autograf ar putea să se odihnească, mintenaș, în toată splendoarea lui, fix deasupra numelui judecătorului, cu o micuță corectură: nu mai scrie în centrul paginii Judecător Cutărescu Judecătorescu, ci fix inculpatul Cutărescu Judecătorescu și nu în centru, la onorata instanță, ci chiar pe la începutul poveștii cu „nelegalitățile” de prin soluțiile sale de achitare. Curat independență!

Ne puteți urmări și pe Google News

Desigur, orice judecător se simte maxim independent după ce își știe două colege la pușcărie fix pe acest mecanism, alți trei colegi recent scăpați ca prin urechile acului după trei ani de aceeași soartă cruntă… și câți or mai fi pe la sertar. Deocamdată i-a salvat teama că vine Secția și trebuie să se dea o soluție dar și cea că poate nu mai au același noroc de „șelari” ori că poate i s-o fi acrit și lui să fie „judecătorul Diavolului”.

Chiar așa: domnii și doamnele GRECO, cam ce calificare aveți Măriile Voastre să luați la refec onorata noastră Curte Constituțională? Și mai ales ce cădere? Avem o Curte care a verificat constituționalitatea actelor normative care nu sunt pe gustul Înălțimilor Voastre, care a mai verificat și dacă minunata noastră justiție este răgușită, maltratată, violată și care, ce să vedeți, minunaților, nu a găsit nimic afectator la independență prin ele. Mă gândeam că dacă tot ne votăm noi niște parlamentari, pe care îi plătim, ne votăm indirect și niște judecători constituționali, pe care îi plătim tot noi, ce-ar fi, Minunilor divine anticorupte, dacă ni i-ați lăsa în pace să își facă treaba pentru care îi alegem și îi plătim?

Că de ceva vreme noi doar plătim: plătim la CEDO, plătim la UE, plătim „paraditori” pe „haules” și interceptaciurmăritori pe viață. Oare ce-ar ar fi să vedeți ce s-a întâmplat cu protocoalele alea ultra-legale dacă tot n-aveți treabă la voi acasă cu cozonacii și pasca? Căci pentru legile de care vă legați cu lanțuri are competență fix Curtea noastră cea de toate zilele … la protocoale nimeni nu prea dă ghes, iar Curtea nu-și poate aroga competențe, că o bagă „paraditorii” la abuz… tot pe haules.

Și poate afli matale, tante GRECO, că într-o țară în care salariul mediu lunar este de 600 euro, un procuror DNA cu mai puțin de doi ani definitivi în magistratură câștigă de peste 10 ori salariul mediu, în timp ce în Europa un procuror la APOGEUL carierei sale câștigă cel mult de 4 ori salariul mediu. Și dacă tot plătim „morman” pentru pripășiții de pe la parchetele de pe lângă judecătorii, care doar ne „paradesc” fără discernământ și nu sunt capabili să facă distincția între cinstiți și corupți prin însăilările lor de dosare, poate avem ceva șanse de democrație și stat de drept cu ăștilalți: aleșii prin vot și judecători constituționali.

Că degeaba ne băgați voi pe gât daruri cu patalama de „anticorupție”, măi GRECO-teilor, dacă ele sunt otrăvite și nu folosesc la nimic românilor… ci doar Cutezătorilor, Microsofților, EADS, Veolia și altor și altor „neamuri” și „seminții”.

Așa că … ia calul meu (Troian) … și du-te, Coană Grecoțico! Cântă (fals) la altă …casă