De ce STALIN, BREJNEV, GORBACIOV aveau obiceiul să SĂRUTE PE GURĂ bărbații

De ce STALIN, BREJNEV, GORBACIOV aveau obiceiul să SĂRUTE PE GURĂ bărbații

„Sărutul morții”, sau celebra imagine cu liderul URSS Leonid Ilici Brejnev sărutându-l pe gură pe RDG-istul Erick Honecker a fost apreciată de mulți istorici ca fiind o dovadă a comportamentului extravagant al primului. În fapt, vorbim de o tradiție mult mai profundă, fiind un semn al legăturii strânse între aceștia.

Sărutul frățesc socialist sau îmbrățișarea frățească socialistă erau o formă specială de salut între oamenii de stat ai țărilor comuniste. Acest act demonstra legătura specială care exista între statele socialiste. Tradiția, potrivit unor specialiști în istoria comunismului, se pare că vine din bucuria regăsirii bolșevicilor după perioade lungi de exil, sau după o lungă campanie de război.

Berlusconi încearcă să-l sărute pe Putin. Acesta refuză!

Sărutul frățesc socialist consta dintr-o îmbrățișare, combinată cu o serie de trei sărută pe obraji alternativi. În cazuri rare, atunci când cei doi lideri s-au considerat excepțional de apropiați, sărutările au fost date mai degrabă pe gură decât pe obraji.

Forma de îmbrățișare frățească socialistă consta dintr- o serie de trei îmbrățișări adânci, alternând între părțile stângi și drepte ale corpului, fără a se săruta. Acest salut modificat a fost adoptat de liderii comuniști din Asia, care nu au o tradiție de sărut pe obraz ca salut.

  

Celebrul sărut dintre Brejnev și Honecker, a devenit un simbol pop-art

Un specialist în propagandă sovietică, D. Vorobiev, spune că acest obicei este mult mai vechi. Tradiția sărutului pe gură între bărbați a fost adusă de călugării din zona balcanică. Ei au obiceiul acordării unui sărut sfânt ca un salut de Paște standard. Obiceiul a prins imediat.

Călătorii străini care descriu Moscovia în secolul al XVII-lea au fost încurcați de bucuria ubicuită a rușilor în cazul sărutului pe gură. Dintre cei bătrâni, în unele comunități ortodoxe ruse locale, există încă o tradiție prin care drept-credinciosul îl sărută pe preot pe buze la serviciul Paștilor. Țarul Nicholas al II-lea a făcut adesea același lucru cu trupele sale atunci când a acordat medalii.

Țarul Nicolae decorând și sărutând ostași în Primul Război Mondial

Potrivit unui ghid al obiceiurilor rusești, sărutul a fost întotdeauna unul dintre cele mai iubite lucruri din Rusia și, din punct de vedere istoric, oamenii au dorit mereu să se sărute și din numeroase motive. Săruturile erau în mod obișnuit numite „dulciuiri” și buzele - „dulciuri” sau „miere”.

Deci, expresia „să-l mănânci cu sărutări” are o semnificație aproape literală. Din punct de vedere istoric, europenii au fost, de asemenea, mari admiratori ai sărutării, dar nu în aceeași măsură cu rușii. Mulți străini tind să atribuie tradiția sărutului în Rusia „deschiderii caracterului rusesc - sufletul rusesc”.

Stalin, plin de efuziune, cu un regizor rus

Există diferite tipuri de sărutări, acelea care au de-a face cu ritualuri, etichete și, desigur, dragoste. Dar nu pare să existe limite clare între aceste tipuri.

Din nou, revenind la sărutul tip Brejnev aceste săruturi bazate pe etichetă sunt cu adevărat uimitoare din punct de vedere tehnic: mai multe sărutări (de obicei trei) și, adesea, lipirea buzelor și chiar sărutul francez. Sărutul ca modalitate de primire a unui oaspete a fost folosit și în Europa antică, dar în Rusia a căpătat o importanță mai largă.

Gorbaciov și Honecker repetă tradiția

Numeroși străini care au vizitat Rusia în secolul al XVIIlea au fost profund surprinși când un soț rus va cere tuturor oaspeților să-i sărute soția pe buze și vor vedea dezamăgirea lui dacă cineva a refuzat!

Ne puteți urmări și pe Google News