MODERNIZAREA stadionului Dinamo rămâne o problemă neclară. Răspunsul dat de Compania Națională de Investiții

MODERNIZAREA stadionului Dinamo rămâne o problemă neclară. Răspunsul dat de Compania Națională de Investiții

Modernizarea stadionului Dinamo rămâne incertă, după cum se înțelege dintr-un răspuns oferit de reprezentanții Companiei Naționale de Investiții.

La solicitarea mai multor suporteri dinamoviștii, oficialii de la Compania Națională de Investiții (CNI) au oferit, luni, un răspuns legat de situația stadionului Dinamo, care ar trebui modernizat în perspectiva Campionatului European din 2020. În răspunsul publicat pe siteul dinamo1948.club, se vorbește despre stadiul incipient al proiectului, la care nu s-a început nici măcar studiul de prefezabilitate și fezabilitate.

„Referitor la solicitarea dumneavoastră privind construirea stadionului Dinamo ca parte a proiectului Euro2020, vă aducem la cunoștință faptul că CNI depune toate efoturile pe care legislația actuală le permite astfel încât acest obiectiv să se realizeze. În acest sens, a fost introdus pe Lista de Sinteză a subprogramului «Complexuri sportive» noul amplasament propus de beneficiarul investiției, astfel încât să poată fi demarate procedurile de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, respectiv contractarea serviciilor de proiectare pentru realizarea studiului de prefezabiltate și fezabilitate.

Întârzierea în cazul acestui obiectiv, comparativ cu celalalte obiective asumate pentru Euro2020, nu poate fi imputată CNI, dat fiind faptul că amplasamentul propus inițial de către beneficiar, conform prevederilor legale în vigoare, nu putea fi preluat și promovat în cadrul programelor CNI. Până la predarea de către beneficiar a unui amplasament care să îndeplinească toate condițiile din punct de vedere legal, CNI nu a putut demara nicio procedură de promovare a indicatorilor pentru construirea unui stadion în cadrul complexului sportiv Dinamo.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, vă aducem la cunoștință faptul că CNI a comunicat public, prin intermediul site-ului propriu, www.cni.com.ro, și prin intermediul paginii de Facebook, orice modificare privind stadiul celor 4 obiective asumate pentru EUR02020. Acest lucru va fi realizat în continuare, până la finalizarea acestora", se precizează în răspunsul celor de la CNI.