Ora de VARĂ. Când se produce TRECEREA și cât de afectat este ORGANISMUL de eveniment

Ora de VARĂ. Când se produce TRECEREA și cât de afectat este ORGANISMUL de eveniment

În fiecare an, în ultima duminică a lunii martie, România trece la ora de vară. Anul acesta trecerea se va produce în noaptea de 24 spre 25 martie, iar prin schimbarea orei de la ora de iarnă la ora de vară se înțelege faptul că ora 3:00 va deveni ora 4:00.

Schimbarea orei se face întotdeauna în preajma echinocțiilor de toamnă și de primăvară, atunci când ziua este egală cu noaptea, și conversia se petrece întotdeauna într-o noapte de sâmbătă către duminică, astfel încât organismul nostru să dispună de o zi de adaptare la noua oră, scrie Libertatea. În popor, această schimbare este clasificată ca fiind noaptea în care dormim mai puțin cu o oră.

Cum ne afectează trecerea la ora de vară?

Trecerea la ora de vară aduce numeroase schimbări majore asupra organismului nostru. Astfel, de cele mai multe ori, apar repercusiuni asupra psihicului și sănătății populației care are nevoie de o anumită perioadă de acomodare, mai informează Libertatea.  

Schimbarea orei poate perturba ceasul biologic și odată cu el pot surveni și dereglări hormonale, mai ales în ceea ce privește melatonina, hormonul responsabil tocmai cu reglarea ceasului biologic al organismului.

 

Ne puteți urmări și pe Google News