Istoria TATUAJELOR se rescrie. Mumiile egiptene sunt deținătoarele celor mai VECHI scrieri în CERNEALĂ. Ce reprezentau acestea și cum erau REALIZATE

Istoria TATUAJELOR se rescrie. Mumiile egiptene sunt deținătoarele celor mai VECHI scrieri în CERNEALĂ. Ce reprezentau acestea și cum erau REALIZATE

Istoria tatuajelor ar putea fi rescrisă datorită celei mai recente descoperiri. Cercetătorii au găsit, pe corpurile mumiilor egiptene de acum 5000 de ani, diverse tatuaje. Acestea se află la Muzeul Britanic și sunt un adevărat punct de atracție pentru turiștii din întreaga lume.

Până acum, nimeni nu a înțeles că însemnele de pe braț au vreo semnificație anume, însă scanările cu infraroșu au demonstrat contrariul. Tatuaje simbolizau animale cu două coarne ușor suprapuse. Unul este interpretat ca fiind un taur sălbatic, cu o coadă lungă și coarne elaborate, celălalt pare a fi o oaie.

Potrivit informațiilor oferite de specialiști, tatuajele ar fi fost destul de dureroase. Acestea erau realizate cu ajutorul  unui un ac făcut din os sau cupru și se consideră că, prin această artă a tatuajelor, egiptenii își arătau statutul în societate, dar și curajul sau cunoștințele magice.

Cele mai vechi tatuaje figurative din lume au fost descoperite pe mumiile egiptene vechi de 5.000 de ani, de la Muzeul Britanic, acestea rescriind istoria cernelii. Acestea întruchipează, pe brațul unei mumii de sex masculin, un taur sălbatic, simbol al puterii și aul virilității, iar pe brațul unei mumii de sex feminin se regăsesc motive în formă de „S”. Astfel, marea descoperire dă peste cap întreaga teorie potrivit căreia fuseseră deja descoperite cele mai vechi  tatuaje din lume. De fapt, cele descoperite recent, pe corpurile mumiilor egiptene sunt cu 1.000 de ani mai vechi decât precedentele, scrie Daily Mail. 

Mumia de sex masculin pe umărul căreia a fost găsit tatuajul a fost descoperită acum 100 de ani în Gebelein, în partea de sud a Egiptului de Sus, la aproximativ 40 km sud de Luxor.

Daniel Antoine, unul dintre principalii autori ai lucrării de cercetare a spus că descoperirea „a schimbat” felul în care credeam noi că trăiau oamenii în acea epocă.

Anterior, arheologii crezuseră că numai femeile purtau tatuaje în trecutul antic, dar descoperirea tatuajelor pe mumia de sex masculin arată că ambele sexe încercau să-și îmbunătățească aspectul fizic, mai scrie Daily Mail. 

Sursă foto: Daily Mail

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News