The Guardian DESFIINŢEAZĂ filmul Touch me not: „E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru...”

The Guardian DESFIINŢEAZĂ filmul Touch me not: „E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru...”

Critici foarte dure vin şi din presa internaţională despre filmul românesc Touch me not: „Filmul este un eseu documentar cvasi-fictiv despre sexualitate, care m-a îngropat sub un val enorm de depresie. E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru, infatuat și plin de clișee referitoare la orientările sexuale alternative, fetișism și exhibiționism”.

În pagina destinată filmului, Guardian face o analiză a filmului ce tocmai a câştigat premiul la Berlin spunând că: "...festivalul de la Berlin a devenit o competiție care promovează plictisitorul și lipsa de valoare", notează Peter Bradshaw pentru Guardian. Mai mult, este un festival care, într-un fel, reușește să promoveze cele mai plicticoase și mediocre filme participante la concurs, lăsând operele de calitate să fie dezvăluite aproape accidental".

"Filmul este un eseu documentar cvasi-fictiv despre sexualitate, care m-a îngropat sub un val enorm de depresie. E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru, infatuat și plin de clișee referitoare la orientările sexuale alternative, fetișism și exhibiționism" mai scrie criticul de film.

Nu pot da vina pe juriu. Eu însumi am fost în juriile internaționale ale festivalului de film care au ajuns la decizii excentrice. Există ceva despre a fi închise cu oameni pe care tocmai i-ați întâlnit, care declanșează idei ciudate, spasme ciudate de consens. În altă ordine de idei, eu însumi am fost înfuriat de lipsa de onestitate a oamenilor care se gândesc la filmele sexuale provocatoare ca fiind "plictisitoare", când ei înşişi nu sunt plictisiți - și ar trebui să spun că acea plictiseală nu a fost exact problema mea cu Touch Me Not, notează  Guardian.

Ne puteți urmări și pe Google News