AVOCAT: „Dacă Kovesi susţine aceste abuzuri este la fel de infractoare ca şi cei pe care îi autorizează să le facă”

AVOCAT: „Dacă Kovesi susţine aceste abuzuri este la fel de infractoare ca şi cei pe care îi autorizează să le facă”

Avocata Laura Vicol a declarat din faţa Palatului Cotroceni despre ce i s-a întâmplat chiar ieri, în instanţă, explicând totodată de ce participă la acest protest spontan: „Vrem doar respectarea legii şi a Constituţiei”.

" Fix ieri, într-un dosar DNA ajuns în instanţă, un dosar întocmit pe acte false şi am adus la cunoştinţa instanţei că  dosarul de urmărire penală  este întocmit pe probe false, nu a fost luat în considerare. De ce credeţi? Pentru că s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu preşedintele ţării, pe care eu l-am votat, a legitimat abuzurile procurorilor şi  din acest moment noi nu mai suntem protejaţi de nicio lege" a declarat avocata.

"Şi dacă românii nu înţeleg aceste lucruri, că noi nu suntem penali şi că noi nu dorim desfiinţarea instituţiei DNA , noi dorim respectarea legii, dacă mai există ea...atunci să judece conform legii, asta vrem cu toţii. Nu vrem desfiinţarea DNA-ului, nu vrem desfiinţarea legilor,  nu vrem desfiinţarea infracţiunii de abuz în serviciu , vrem doar respectarea legii şi a Constituţiei".

Întrebată de reporter, ce ar trebui să se întâmple ca românii să creadă din nou în justiţie şi să se liniştească apele, Laura Vicol a răspuns:

Ne puteți urmări și pe Google News

"În primul rând trebuie desfiinţat tot, acel cartel de infractori din DNA Ploieşti. Acolo trebuiau luate măsuri  încă din primul moment de către şefa DNA. I-am solicitat şi public, îi mai solicit  încă o dată, nu e nicio problemă (...). Să se înţeleagă, nu am nicio problemă cu doamna Kovesi dar dacă susţine aceste abuzuri este la fel de infractoare ca şi cei pe care îi autorizează să le facă (...).

A văzut o ţară întreagă aceste interceptări, mi se pare incredibil şi incalificabil ca cineva să nege în mod evident o realitate.  Nu poţi ca procuror să vorbeşti aşa şi să faci asemenea lucruri", a încheiat avocata Laura Vicol, prezentă alături de Liviu Pleşoianu la protestul din faţa Palatului Cotroceni.