Cărăuș de țigări copil prins pe fâșia verde. Nu e singurul, contrabandiștii s-au specializat în atragerea minorilor

Cărăuș de țigări copil prins pe fâșia verde. Nu e singurul, contrabandiștii s-au specializat în atragerea minorilor

Un băiat de 16 ani, angajat ca și cărăuș de țigări netimbrate, a fost prins pe când introducea ilegal în țară 100 de cartușe de ”Marble”.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol l-au depistat pe puşti pe „frontiera verde”, cu ajutorul aparaturii de termoviziune. Oamenii legii au văzut o persoană care merge ape jos și se chinuia să care două bagaje voluminoase. Surpriza a fost imensă, să constate că nu era un contrabandist obișnuit, ci un copil de 16 ani, care aducea, în genți, 1.000 de pachete de țigări.

Poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Povestea micului contrabandist

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit jurnaliștilor de la Banatul Azi, în cauză e  vorba de o adevărată structură de contrabandă cu țigări în zona respectivă și nu numai. Tânărul a fost folosit pe post de cărăuș fiind momit cu câțiva lei. El nu era singurul. Sârbii au adus pachetele cu țigări până la malul românesc al Nerei. Pachetele erau făcute astfel încât să poată fi preluate d ecopii fără mare greutate. Minorii le transportau o porțiune d edrum, apoi erau preluate în mașini de adulți, și, ulterior, vândute pe piața neagră, prin alți intermediari. Folosirea minorilor pe post de cărăuși, a devenit o practică uzuală, deoarece ei nu răspund penal pentru faptele lor.  Eventual, părinții copilului primesc amendă și marfa e confiscate. Însă de cele mai multe ori, copiii trec cu țigările. Toți cărăușii sunt selectați din familii cu venituri precare. (Sursa foto: InfoCS)