Dezvăluiri din CULISELE întâlnirilor de la Strasbourg. PSD are imaginea ȘIFONATĂ în fața politicienilor UE

Dezvăluiri din CULISELE întâlnirilor de la Strasbourg. PSD are imaginea ȘIFONATĂ în fața politicienilor UE

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a discutat la sediul Parlamentului European din Strasbourg cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor Justiţiei şi a stadiului actual al acestora,. În cadrul emisiunii România 9, Tudorel Toader a oferit detalii de culise de la întâlnirile avute.

Tudorel Toader critică atitudinea politicienilor români care au condamnat schimbările din pachetul de legi ale justiției. Aceștia au reușit, în viziunea ministrului Justiției, să creeze o impresie negativă și falsă despre problemele legilor punând actualul Guvern într-o lumină proastă în fața demnitarilor europeni.

"Am avut prima întrevedere cu Timmermans care a durat 70 de minute, chiar dacă era planificată pentru 30 de minute. A fost o discuție pe bază de încredere, fără nici o rundă de reproș. Acolo nu am fost în ipostaza elev-profesor.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

În afară de această întrevedere, am avut alte 8 întâlniri cu grupuri parlamentare din Parlamentul European. Vreau să le mulțumesc domnilor de la PSD și ALDE că mi-au organizat agenda, eu nu aveam timp.

 

A fost o dezbatere eminamente politică. Ce poți să spui în Parlamentul European într-un minut. Le-aș fi spus multe, dar dacă nu mi s-a dat timp? Ideea e că lumea trebuie să cunoască realitatea, adevărul. Dar dacă semnalizezi stânga și o iei la dreapta, cred că nu vrei să spui adevărul, ori nu te pricepi. Unii pretind că știu legile, dar mă îndoiesc.

 

Eu cred că UE e interesată de percepția românilor, nu dacă soluția legislativă e bună sau nu. Îi interesează dacă românii sunt nemulțumiți. Atât. Nu știu dacă tot ce face PSD este văzut ca fiind prost făcut în Europa sau e doar o părere generală.  

 

Toate aceste nemulțumiri au avut o evoluție de anul trecut până în prezent, ca număr de participați și intensitate. Eu cerut la toate dezbaterile să depășim faza că nu ne place, fără argumente. Nimeni nu mi-a zis despre niciun articol. Nimeni, niciun articol, nicăieri. Și de fiecare dată le-am cerut să îmi precizeze", a declarat Tudorel Toader la TVR 1.