Alarmă de gradul zero: Superbacterii REZISTETE la ANTIBIOTICE colonizează lacuri şi râuri

Alarmă de gradul zero: Superbacterii REZISTETE la ANTIBIOTICE colonizează lacuri şi râuri

Alarmă de gradul zero de superbacterii în apele din Germania. Bacteriile rezistente la antibiotice colonizează mediul înconjurător populând tot mai masiv apele din pârâuri, izvoare, râuri , fluvii şi lacuri. Cercetătorii germani sunt foarte îngrijoraţi.

Alarma germană vine din pricina dimensiunii fenomenului: necunoscut - precizează experţii - dar aparent scăpat de sub control fiindcă nu este încă obiectul controalelor sistematice. Invazia invizibilă este descrisă într-un documentar transmis de NDR ieri seară, dar agenţia de presă DPA a reuşit să vizioneze anticipat filmarea, ''E cu adevărat alarmant'', afirmă în filmuleţ Tim Eckmanns, cercetător la Robert Koch Institute.

Eşantioane de apă şi sedimente au fost prelevate din 12 localităţi diferite din Saxonia de Sud şi testate în laborator. Rezultatele au demonstrat că în fiecare eşantion erau prezenţi agenţi patogeni multi rezistenţi la medicamente.

''Au ajuns în mediul  ambiant într-un număr care mă surprinde şi mă înspăimântă'', subliniază Eckmanns, citat de libero.it.  Şi Thomas Berendonk, cercetător la universitatea tehnică din Dresda, expert în domeniu, se arată îngrijorat de ceea ce s-a descoperit. Superbacteriile ''imune'' la antibiotice sunt riscante pentru persoanele deja slăbite de o boală, bătrânii şi copiii. Iar Dunărea curge spre Est, adăpată de o multitudine de afluenţi, mai notează sursa menţionată.

Ne puteți urmări și pe Google News