Un tribunal irakian a condamnat la moarte un cetățean german pentru apartenență la ISIS

Un tribunal irakian a condamnat la moarte un cetățean german pentru apartenență la ISIS

Un tribunal irakian a condamnat la moarte o femeie de origine marocană, cetățean german, pentru apartenență la ISIS, conform unei declarații oficiale emise de către Consiliului Judiciar Suprem al Irakului.

Femeia a fost capturată de forțele irakiene în timpul bătăliei pentru recucerirea orașului Mosul, anul trecut, conform aceleiași declarații, fără a o identifica, însă. Aceasta este prima femeie cetățean străin care a fost condamnată la moarte în Irak pentru că s-a alăturat grupului islamist.

Ea are posibilitatea de a ataca sentința, a declarat Abdul-Sattar al-Birqdar, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judiciar Suprem al Irakului, cu sediu în Bagdad.

"Aceasta a mărturisit că a mers cu cele două fiice ale sale din Germania în Siria, după care s-a alăturat organizației Daesh în Irak", conform Birqdar, referindu-se la acronimul arab al ISIS. Femeia a fost condamnată pentru că a participat la atacuri contra forțelor de securitate irakiene și pentru că a asigurat sprijin logistic aceleiași grupări militante, a mai declarat domnul Birqdar.

O purtătoare de cuvânt a ministerului german de externe a refuzat să comenteze cu privire la acest caz. Mii de străini au luptat alături de ISIS în Irak și Siria.

Un militant rus a fost condamnat la moarte în Irak anul trecut, tot pentru apartenență la gruparea Statul Islamic.

Luna trecută, Irakul și-a declarat victoria asupra ISIS, care preluase controlul asupra unei treimi din țară, în anul 2014. Cu toate acestea, ISIS continuă să facă atentate și alte atacuri în țară.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News