Următorul RĂZBOI MONDIAL, la fel de simplu ca un JOC video. ARMATA SUA va face PRĂPĂD cu un CLICK
- Călin Căciuleanu
- 22 ianuarie 2018, 17:32
Liderii armatei SUA fac echipă cu programatorii din Silicon Valley pentru a ajuta militarii americani să ia decizii mai ușor, printr-o aplicație care să simplifice procesul de luare a deciziei. În acest fel, procesul va semăna oarecum cu cel din jocurile video.
Programatorii din Silicon Valley, faimoasa zonă din SUA în care se concentrează companiile care dezvoltă tehnologia de ultimă oră, și cercetătorii din zona strict-secretă a Apărării încearcă să găsească noi soluții care să ajute piloții și soldații să îndeplinească mai eficient misiuni complexe, potrivit The Sun.
În general, procesul de gândire în cazul unor astfel de misiuni este foarte complex, dar și foarte greoi, explică Keith Salisbury, reprezentantul unei dintre companiile care lucrează în acest proiect.
„Cel care luptă în război trebuie să ia o decizie <<Atac sau nu?>>. Procesul este reprezentat în general de o grămadă de ferestre de mesagerie pe calculator, 20 sau mai multe, și o grămadă de oameni încep să se uite pe sistem pentru a-și da seama <<Unde este ținta aceea? Care sunt clădirile din jur? Există școli? Există spitale? Există populație civilă? Ce fel de muniție este cel mai potrivit? Atacăm sau nu?>>”, declara reprezentantul companiei din SUA.
În plus, alte obstacole sunt reprezentate de posibilitatea aeronavelor care transportă cisterne de combustibil de a se întâlni cu avioanele de luptă pentru alimentarea în zbor. Prin acest procedeu, piloții nu ar pierde timp și ar putea să îndeplinească mai multe misiuni.
Soluția pe care echipa o propune este sub forma unei aplicații. Experții din Forțele Aeriene SUA au dezvoltat deja o aplicație care combina diferitele elemente ale procesului de decizie necesar în ducerea la bun sfârșit a misiunii. Prin această inovație, armata a reușit să economisească aproape un milion de dolari pe săptămână care ar fi fost cheltuiți ineficient pe combustibil, dar, mai important, au scurtat semnificativ timpul necesar pentru o misiune.
Un reprezentant al armatei declara pentru Fox News că, în război, „este crucial să poți lua decizii mai rapide ca inamicul”. Eficiența devine astfel un factor extrem de important, iar o colaborare care aduce armata la vârful dezvoltării tehnologice este fundamentală în acest sens