ARHEOLOGII egipteni își ȚIN RESPIRAȚIA! MISTERUL din jurul SOȚIEI lui Tutankhamon ar putea fi elucidat

ARHEOLOGII egipteni își ȚIN RESPIRAȚIA! MISTERUL din jurul SOȚIEI lui Tutankhamon ar putea fi elucidat

Locul de veci al soției lui Tutankhamon, unul dintre marile mistere pe care egiptologii s-au concentrat în ultimii ani, ar putea fi descoperit curând. Scanările radar din zonă au indicat prezența unei intrări de mormânt necunoscută până acum în Valea Regilor din Egipt, iar arheologii au început săpăturile.

Cavoul reperat în iulie 2017 de faimosul arheolog Zahi Hawass ar putea ascunde rămășițele soției lui Tutankhamon, Ankhesenamun. Soarta tinerei mirese este un mister complet, pare că aceasta ar fi dispărut subit din izvoarele istorice după cea de-a doua căsătorie a ei.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Despre Ankhesenamun se crede că a dus o viață tragică, fiind nevoită să se căsătorească și cu bunicul ei și cu tatăl ei, dar și cu fratele ei vitreg, Tutankhamon.

 

Arheologii au demarat săpăturile într-o zonă apropiată unui mormânt unde experții cred că s-ar afla trupul neînsuflețit al partenerei de viață a faraonului.

 

Anunțul cu privire la începutul excavărilor a fost făcut de arheologul și fostul ministru pentru antichități al Egiptului, Zahi Hawass, pe site-ul său.. Egiptologul este cel care a descoperit presupusul loc de veci, lângă mormântul faraonului Ay, în iulie 2017.

 

„În ianuarie 2017, Zahi Hawass a început propriile săpături în Valea Maimuțelor, o vale laterală din zona Văii Regilor. Punctul central excavărilor îl reprezintă zona din apropierea mormântului succesorului lui Tutankhamon, Ay. Scanările radar din zona respectivă au detectat prezența unei posibile căi de acces către un mormânt aflat la adâncimea de cinci metri. Se crede că locația mormântului lui Ankhesenamun, soția lui Tutankhamon, care s-a căsătorit cu Ay după moartea lui Tutankhamon, este încă ascuns în Valea maimuțelor”, se arată într-un comunicat scris emis de un reprezentant al echipei lui Hawass, citat de Daily Mail.