Lovitură IMENSĂ pentru ISTORIA ROMÂNIEI. Unul dintre cei mai mari SCRIITORI, SPION!?

Lovitură IMENSĂ pentru ISTORIA ROMÂNIEI. Unul dintre cei mai mari SCRIITORI, SPION!?

Un document ce datează din 1917 poate răsturna tot trecutul unuia dintre cei mai mari scriitori pe care i-a avut România, Ioan Slavici.

Istoria României primește una dintre celemai dure lovituri. Istoricul și lectorul universitar Bogdan Bucur a precizat în cadrul emisiunii ZF live că există un document din 1917 care face referire la faptul că Ioan Slavici a fost cel puțin suspect de acte de spionaj pe teritoriul României în favoarea imperiului Austro-Ungar.

Documentul, publicat în lucrarea “Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, scrisă de istoricul Bogdan Bucur, conține patru dosare care fac referire strict la spionajul din perioada respectivă.

”Este vorba de colaborarea lui, şi nu numai a lui. Şi Arghezi este în aceeaşi poveste, se cunoaşte”, susţine istoricul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan Slavici ar fi practicat spionajul în România şi din convingerile sale, dar şi pentru că era plătit: „ Era plătit ca jurnalist la ziarul Gazeta Bucureştilor”, publicaţia aceasta fiind instrumentul de propagandă al ocupantului german.

Despre Slavici afirmă: „era jurnalist şi s-a putut proba în cazul lui şi al altora, că au fost plătiţi direct din bani germani”.

În cartea sa autobiografică „Închisorile mele”, Ioan Slavici afirmă faptul ca a fost incarcerat în România pentru spionaj, dar a executat o pedeapsă cu închisoarea şi în Austro-Ungaria, ca presupus naţionalist român.