Sirenele de AVERTIZARE a populației AU SUNAT. Primul exercițiu din 2018

Sirenele de AVERTIZARE a populației AU SUNAT. Primul exercițiu din 2018

Miercuri dimineața a avut loc primul exerciţiu din 2018 care are ca scop testarea şi verificarea sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Astfel, IGSU, între orele 10.00 şi 11.00 în toate judeţele ţării au avut loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Astfel de exerciţii se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni. În cadrul exerciţiului, semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

- Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. - Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. - Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.  - Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

 

Ne puteți urmări și pe Google News