O bandă de proxeneţi periculoşi a fost destructurată. Infractorii aveau reţeaua pe raza a trei judeţe

O bandă de proxeneţi periculoşi a fost destructurată. Infractorii aveau reţeaua pe raza a trei judeţe

Procurorii DIICOT Brăila împreună cu poliţiştii de combatere a criminalităţii au efectuat, la data de 12 iunie, percheziţii la 10 adrese în municipiile Brăila, Constanţa şi Focşani cu scopul de a destructura o grupare de infractori care au fost suspectaţi de trafic de minori şi proxenetism.

Au fost puse în aplicare 26 de mandate de aducere, iar cinci persoane su fost reţinute.

La imobilele percheziţionate au fost găsite 12 telefoane mobile, un laptop și sumele de 10.882 de lei și 50 de euro, care au fost ridicate de poliţişti.

„Din cercetări a rezultat faptul că bănuiții ar fi constituit o grupare infracțională organizată și ar fi exploatat sexual mai multe tinere ce provin din familii dezorganizate, dintre care 3 minore, în vederea obținerii de foloase materiale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tinerele ar fi fost racolate prin inducerea în eroare (inițiind cu acestea false relații de iubire) și, profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau, ar fi fost adăpostite în mod repetat în diferite locuințe din municipiile Galați, Brăila, Focșani și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin prostituție” se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit DIICOT, cei cinci inculpaţi au vărste cuprinse între 21 şi 35 de ani şi au fost prezentaţi la Tribunalul Brăila cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Judecătorii Tribunalului brăila au decis să admită „propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Brăila și în baza art. 202 alineat 1, alineat 3 şi alineat 4 litera „e” cod procedură penală şi art. 226 cod procedură penală în referire la art. 223 alineat 2 cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Pitulice Ionel, Mocănaşu Mario Daniel, Pitulice Ionela, Zamfir Dragoş Cezar şi Iconaru Corneliu Valeriu pe o perioadă de 30 zile, de la data de 13.06.2019 până la data de 12.07.2019”, potrivit realitatea.net